Ortodox kápolnát szentel fel Budapesten a konstantinápolyi pátriárka

Azt remélik, hogy az új kápolna erősíteni fogja a keresztény egyházak közötti kapcsolatokat.

2023. 09. 22. 12:27
null
I. Bartholomaiosz pátriárka Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őszentsége I. Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárka és Arsenios Kardamakis érsek-metropolita részvételével ortodox kápolnát szentelnek fel és áldanak meg vasárnap 18 óra 30 pertől Budapesten, a II. János Pál pápa tér és a Dologház utca sarkánál, a kórház szomszédságában.

I. Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárka
I. Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárka áldja majd meg az ortodox kápolnát. Fotó: Teknős Miklós

Az ortodox kápolnát közvetlenül a két évvel ezelőtt felavatott ökumenikus kórházi kápolna mellett alakították ki, a keresztény egyházak kapcsolatainak erősítése jegyében.

Az ünnepségen köszöntőbeszédet mond a kápolna építésének védnökségét vállaló Emberi Méltóság Tanácsa képviseletében idősebb Lomnici Zoltán alkotmánybíró, a szervezet alapító elnöke és Szunai Miklós főtitkár, aki egyben a kápolna kialakítását is támogatta adományozóként.

Borítókép: I. Bartholomaiosz konstantinápolyi egyetemes pátriárka (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.