Összehívta pártja első kongresszusát Márki-Zay Péter

A frissen bejegyzett Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke díszvendéggel is készül.

Magyar Nemzet
2023. 09. 05. 8:28
EP-választás
20211003 Budapest Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom kormányváltó nagygyűlése. fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Hírlap Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember közepén Budapesten tartja első országos kongresszusát a Mindenki Magyarországa Néppárt, azaz Márki-Zay Péter új pártja. A legutóbbi választáson elbukott közös baloldali miniszterelnök-jelölt, Hódmezővásárhely polgármestere a Magyar Nemzet által megismert meghívóban úgy fogalmaz, pártja célja, hogy 

„közös teret, közös gondolkodásra fórumot biztosítson mindazok számára, akiket a hazánkban zajló folyamatok aggodalommal töltenek el, 

és készek arra, hogy egy új rendszerváltás, politikai kultúraváltás érdekében tevékeny részt vállaljanak; felelősségteljes életvitelükkel, személyes áldozatvállalásukkal hozzájáruljanak hazánk és nemzetünk felemeltetéséhez”.

A jeles eseményre Márki-Zay Péter díszvendéget is hívott, mégpedig Mikulás Dzurindát,

aki 1998-tól 2006-ig Szlovákia miniszterelnöke volt. Az ország a kormányzása alatt csatlakozott az Európai Unióhoz.

Ismert, a 2022-es országgyűlési választáson elszenvedett bukás után a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke úgy döntött, nem hagy fel politikai ambícióival, ehelyett pártot alapít.  – Úgy gondolom, hogy tavasszal ennél többet nem tudtunk volna kihozni ebből a stratégiából – mondta akkor Márki-Zay, utalva az ellenzéki összefogásra, ami a választások előtt is recsegett-ropogott. 

A pártot júliusban be is jegyezték, Márki-Zay öt pontban vázolta fel, mi az, ami megkülönbözteti őket a magyar politikai palettán álló más pártoktól. Ezek egyike az adománygyűjtés volt, amit a párt elnöke már korábban tökélyre fejlesztett. 

 


Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.