Pótlóbusz jár a kisföldalatti helyett a Mexikói út és az Oktogon között a következő két hétvégén

Pótlóbusz szállítja az utasokat M1-es metró vonalán Mexikói út és Oktogon között szombaton, vasárnap, valamint október 7–8-án – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán.

Forrás: MTI2023. 09. 27. 15:54
null
Budapest, 2022. április 12. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) M1 vonalán közlekedõ metró egyik szerelvénye megérkezett a Vörösmarty téri végállomására. Az M1-es metróvonal (másként a Millenniumi Földalatti Vasút vagy a köznyelvben Kisföldalatti) Budapest elsõ metróvonala, amely a Vörösmarty tér és a Mexikói út állomások között közlekedik napjainkban és nagyrészt az Andrássy út alatt halad. Az 1896-os megnyitásával ez volt a kontinentális Európa elsõ földalatti vasútvonala. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M1-es jelzésű pótlóbuszra az Oktogonnál az Andrássy úton a Hősök tere felőli oldalon, az Eötvös utcánál kijelölt megállóban, a Mexikói úti végállomáson pedig a metrókijárattal szemben kijelölt megállóban lehet felszállni.

A pótlóbusz az Andrássy úti szakaszon a 979-es éjszakai busz megállóiban, a Hősök terén a Mexikói út felé a Dózsa György úton a 105-ös busz, a Széchenyi fürdőnél pedig mindkét irányban a 72-es trolibusz megállójában áll meg.

Az M1-es metró pályakarbantartás miatt jár rövidített útvonalon – közölte a BKK.

Borítókép: A BKK M1 vonalán közlekedő metró egyik szerelvénye megérkezett a Vörösmarty téri végállomására. Az M1-es metróvonal (másként a Millenniumi Földalatti Vasút vagy a köznyelvben kisföldalatti) Budapest első metróvonala, amely a Vörösmarty tér és a Mexikói út állomások között közlekedik napjainkban és nagyrészt az Andrássy út alatt halad. Az 1896-os megnyitásával ez volt a kontinentális Európa első földalatti vasútvonala (Fotó:MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.