Rambo, az ukrán hadi kutya csaholt a rendhagyó tanévnyitón Zuglóban + videó

Kutyabemutató és ajándék póló, valamint tanácsok a szülőknek és a gyerekeknek Zuglóban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a polgárőrség egész szeptemberben fokozott jelenléttel segíti a közlekedést a forgalmas iskolák, óvodák környékén.

2023. 09. 01. 16:11
Fotó: Vaszko Viktor Forrás: BRFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rambó, az ukrajnai háborúban megsérült hadi kutya csaholt és tartott bemutatót a rendhagyó évnyitón Zuglóban, a Kaffka Margit Általános Iskolában.

A fővárosi rendőrök a kisiskolások pólóin olvasható „Vigyázz rám! Belőlem csak egy van” felirattal is arra kérik az autósokat, hogy ilyenkor fokozottan vigyázzanak a gyerekekre.

 

Vigyázz rám! Belőlem csak egy van! – olvasható a kisdiákoknak szétosztott pólókon (Fotó: BRFK/Vaszko Viktor)

A tanévnyitón kutyás bemutató is volt, illetve a gyerekek megismerkedhettek Rambóval, a BRFK új négylábú kollégájával. A harci sérült kutyát tavasszal fogadták örökbe a rendőrök a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványtól.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a zuglói általános iskola tanévnyitóján hívta fel a gyerekek, szüleik és tanáraik figyelmét a biztonságos közlekedésre. A tanítási idő kezdetén és végén a rendőrök és polgárőrök elsősorban arra ügyelnek, hogy a gyerekek biztonságosan tudjanak átkelni a forgalmas úttesteken. A fő cél a balesetek megelőzése és a forgalom zavartalanságának biztosítása, de az egyenruhások minden közlekedési szabályszegés esetén intézkedni fognak.

A rendőrök több fontos közlekedésbiztonsági tanácsot mondtak el a szülőknek és a gyerekeknek:

·         Ha autóval viszik gyermeküket iskolába, mutassanak példát azzal, hogy bekötik a biztonsági övet, és gyermeküktől is követeljék meg ugyanezt.

·         Időben induljanak el, figyelembe véve az ilyenkor megnövekvő forgalmat.

·         Ha a kisebb gyerek tömegközlekedéssel vagy gyalog megy iskolába, eleinte kísérjék el, gyakorolják be az útvonalat, és ismételjék át az alapvető közlekedési szabályokat.

·         A kézben tartott mobiltelefon használata járművezetés közben tilos, de a gyalogosok számára is veszélyes lehet, ha valaki az úttestre lépéskor belefeledkezik a készülékbe, vagy a zenétől nem hallja a közeledő autókat. Beszélje meg gyermekével, hogy ilyenkor tegye el a mobilt, és vegye ki a fülhallgatót.

A rendőrök külön felhívták a gyerekek figyelmét arra, hogy a zebrán menjenek át, és csak akkor, amikor zöld a jelzés.

Borítókép: Rambó, a harcban megsérült ukrán hadi kutya és gazdája (Fotó: Vaszko Viktor/BRFK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.