Razzia volt Budán, sokan belebuktak

Köztük részegek, drogosok, taxisok, gyorshajtók is.

Forrás: Police2023. 09. 26. 13:02
rendőrautó, villogó, rendőr, Fotó: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrök száz gyorshajtót és 31 ittas vezetőt szűrtek ki az összes budai kerületet érintő éjszakai ellenőrzésen – adta hírül a rendőrségi portál

Az ellenőrzést szeptember 23-án este nyolc órától másnap reggel nyolc óráig tartották. Az I., II., III., XI., XII. és XXII. kerületi rendőrkapitányságok beosztottjai

kereken száz gyorshajtót mértek be, és 31 ittas vezetőt szűrtek ki a közúti forgalomból, de lejárt műszaki engedély, záróvonal átlépése és egyéb szabálysértések miatt is intézkedtek.

Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt három, illetve tilos jelzésen való áthaladás miatt öt esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, három sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Egy főt engedély nélküli vezetés miatt, egy további gépjárművezetőt egyedi azonosítójel meghamisítása bűntett elkövetésének gyanúja miatt előállítottak.

Az egyik gépjárműben öt személlyel szemben intézkedtek a rendőrök: a sofőr ellen ittas és bódult járművezetés, míg utasaival szemben kábítószer fogyasztásának gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Emellett 148 taxit is ellenőriztek – három helyszíni bírságot szabtak ki: volt, aki a világításra, volt, aki a kötelező felelősség-biztosításra vonatkozó előírásokat nem tartotta be. Egy vezetéstől eltiltott taxisofőrt elfogtak, és feljelentést tettek forgalomból kivont gépjármű használata miatt.

Kilenc személyszállítónak egyéb szabályszegések miatt is felelnie kell.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.