időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Razzia volt Budán, sokan belebuktak

Magyar Nemzet
Forrás: Police
2023.09.26. 13:02 2023.09.26. 13:06
Razzia volt Budán, sokan belebuktak

A rendőrök száz gyorshajtót és 31 ittas vezetőt szűrtek ki az összes budai kerületet érintő éjszakai ellenőrzésen – adta hírül a rendőrségi portál

Az ellenőrzést szeptember 23-án este nyolc órától másnap reggel nyolc óráig tartották. Az I., II., III., XI., XII. és XXII. kerületi rendőrkapitányságok beosztottjai

kereken száz gyorshajtót mértek be, és 31 ittas vezetőt szűrtek ki a közúti forgalomból, de lejárt műszaki engedély, záróvonal átlépése és egyéb szabálysértések miatt is intézkedtek.

Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt három, illetve tilos jelzésen való áthaladás miatt öt esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, három sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Egy főt engedély nélküli vezetés miatt, egy további gépjárművezetőt egyedi azonosítójel meghamisítása bűntett elkövetésének gyanúja miatt előállítottak.

Az egyik gépjárműben öt személlyel szemben intézkedtek a rendőrök: a sofőr ellen ittas és bódult járművezetés, míg utasaival szemben kábítószer fogyasztásának gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Emellett 148 taxit is ellenőriztek – három helyszíni bírságot szabtak ki: volt, aki a világításra, volt, aki a kötelező felelősség-biztosításra vonatkozó előírásokat nem tartotta be. Egy vezetéstől eltiltott taxisofőrt elfogtak, és feljelentést tettek forgalomból kivont gépjármű használata miatt.

Kilenc személyszállítónak egyéb szabályszegések miatt is felelnie kell.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.