Száguldott a tárgyalásra, negyedmilliós bírság lett belőle

A sofőr a megengedett 90 kilométer/órás sebesség helyett 193-mal repesztett.

2023. 09. 25. 16:15
Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megengedett legnagyobb sebesség több mint duplájával közlekedett az az autós, akiről a 61-es főúton készített felvételt a traffipax – adta hírül a Police.hu. Az ezzel kapcsolatos közleményben emlékeztettek arra, hogy a forgalom-ellenőrző alosztály munkatársai a hét végén Tolna vármegye főútjain a szokásos napi szolgálatukat teljesítették. Ennek során szombaton délután a 61-es főúton mozgó ellenőrzés volt a feladatuk.

Sokat látott kollégáink maguk is megdöbbentek, amikor azt észlelték, hogy egy kocsi nagy sebességgel éppen a szolgálati autót előzi meg. A traffipax sem gyakran mér ekkora sebességet, a sofőr ugyanis a megengedett 90 kilométer/órás sebesség helyett 193-mal száguldott Tamási irányába

– emelték ki.

A rendőrök a szabályszegő után eredtek, akit végül sikerült megállítaniuk. A sofőr rögtön elismerte a gyorshajtást, azt mondta, hogy egy megbeszélésre siet, ezért hajtott gyorsan. – A férfi a helyszínen rögtön rendezte is POS-terminálon keresztül a több mint negyedmilliós – 260 ezer forintos – büntetést. A bírság mellett azonban nyolc közlekedési büntetőpontot is elkönyveltek neki – közölték.

A büntetés összege azért is lehet ilyen magas, mert szeptembertől változtak a gyorshajtás és az ittas vezetés bírságai.

Borítókép: Drága száguldás lett (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.