Szilágyi Péter: Ragaszkodnunk kell az anyaföldünkhöz

Madéfalván járt a nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Magyar Nemzet
Forrás: Székelyhon.ro, Magyarország Főkonzulátusa Csíkszereda2023. 09. 03. 16:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap délben adták át a madéfalvi óvoda új udvarát, az ünnepségen Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár Magyarország kormánya, illetve Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára nevében üdvözölte a közönséget – adta hírül Magyarország Főkonzulátusa Csíkszereda hivatalos közösségi oldalán. 

A beruházás a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programban, a magyar kormány támogatásával valósult meg. A rendezvényen a főkonzulátust Soós Zoltán konzul képviselte.

Egy esztendővel ezelőtt adták át a madéfalvi óvodát, amelynek kibővítését közel négyszázmillió forinttal támogatta a magyar kormány, és amelynek köszönhetően tágas, korszerű és kiválóan felszerelt épületben kezdhették meg a tavalyi tanévet a helyi gyermekek. Az esemény után egy esztendővel a madéfalvi óvoda rendkívül jól felszerelt udvarral bővült, olyan térré vált, amely valóban élményt nyújt a gyerekeknek – ezt a létesítményt avatták fel vasárnap – írta meg a Székelyhon.ro.

Azt írták, Szentes Csaba madéfalvi polgármester szerint azért különleges az óvodaudvar avatása a község életében, mert 

a mi generációnk úgy nőtt fel, hogy nemhogy óvodaudvarunk nem volt, hanem óvodánk sem. Mindig úgy oldották meg, hogy valamelyik épület – a régi kultúrház, majd az új kultúrotthon vagy a plébánia, esetleg az iskola – egyik szobájába betették. Ez a kérdés mindig így volt kezelve. Épp ezért bennünk élt az a fogadalom, hogy a mi gyerekeinkért ilyen tekintetben is sokkal többet kell tegyünk.

Szilágyi Péter úgy fogalmazott, az ünnepi szentmise alatt nagyon sok értékes gondolat elhangzott, és őbenne több is megmaradt. Az egyik az, hogy ragaszkodnunk kell az anyaföldünkhöz. A magyar kormány 2010 óta azt a nemzetpolitikát folytatja, amelynek középpontjában pontosan ez áll: 

ragaszkodjunk szülőföldünkhöz, nemzetünkhöz, és ne határokban, hanem nemzetben gondolkodjunk. 

A magyar kormány is nemzetben gondolkodik, és próbál mindenhol segítséget nyújtani, legyen az akár anyagi, szakmai vagy más szellemi segítség – fogalmazott a helyettes államtitkár, majd számokkal illusztrálta a magyar kormány óvoda- és bölcsődefejlesztési programjának hatékonyságát. 

Borítókép: Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár (forrás: Magyarország Főkonzulátusa Csíkszereda hivatalos közösségi oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.