Jelzett a Médiatanács, intézkedett a bajor és a cseh médiahatóság

Több streamingszolgáltatónál baj volt a korhatár-besorolásokkal.

Forrás: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság2023. 09. 21. 20:35
tv, sorozatozás, távirányító, filmezés Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több film is alacsonyabb korhatár-besorolást kapott a bajor joghatóság alatti Amazon Prime Video és a cseh hatóság által felügyelt HBO Max Hungary streamingszolgáltatókon, mint azt a magyar szabályozás megkívánná – ismertette lapunknak eljuttatott közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. 

A bajor és a cseh társhatóság a magyar megkeresések alapján intézkedett a szolgáltatókkal szemben. A németországi médiahatóság a Médiatanács ellenőrzésének eredménye alapján megvizsgálta a bajor joghatósághoz tartozó Amazon Prime Video műsorkínálatában elérhető tartalmak besorolását. Arról tájékoztatta a magyar médiahatóságot, hogy az eljárás hatására a szolgáltató önkéntesen módosította 

A bűn éjszakája, a Jason Bourne, az Assassin’s Creed és a Széttörve című műsorszámok korhatár-megjelölését.

A Médiatanács megkeresésére reagálva a cseh médiahatóság felhívta az HBO MAX Hungary Csehországban bejegyzett médiaszolgáltatóját, hogy tegyen eleget a magyar követelményeknek. A streamingszolgáltató több filmet is a hazai követelményeknél alacsonyabb korhatár-megjelöléssel tett elérhetővé.

Az HBO Max kifogásolt műsorszámai: 

A kaptár: Raccoon City visszavár, a Démonok között: Az ördög kényszerített, az Eleven kór, a Röfi – Malacka és a Mortal Kombat című filmek voltak.

Ezek a magyar korhatár-besorolási szabályok szerint 18 éven aluliak számára nem ajánlott műsorszámok, míg a szintén az HBO Maxon elérhető Mátrix: Feltámadások című film a IV. korhatári kategóriába tartozik, azaz 16 éven aluliak számára nem ajánlott.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.