Tucker Carlson: Azért utálja az amerikai média Magyarországot, mert kereszténynek vallja magát

Ezt támadónak értékelik a nyugati vezetők.

2023. 09. 07. 14:53
Carlson, Tucker
Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív véleményvezér (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt) Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem reklámozom Magyarországot, nem fizet nekem, csak tapasztaltam belőle egy keveset – mondta Tucker Carlson az Alapjogokért Központ elnökének. Szánthó Miklósnak kifejtette, hogy szerinte hazánk egyáltalán nem olyan, mint ahogy az amerikai média beállítja. 

Sőt, annyira messze van az igazságtól – például amit a New York Timesban írnak –, hogy csak azt a következtetést lehet levonni, hogy a New York Times hazudik.

– mutatott rá a médiaszemélyiség. Mint elmondta, ez nem az első alkalom, és az összes amerikai média hazudik Magyarországról. 

Szerinte a „miértre” a válasz egyszerű: mert utálják, amiért kereszténynek vallják magukat.

Nem azért gyűlölik, mert szélsőjobboldali lenne, hiszen házasságon kívüli gyermekek születnek és nem kötelező templomba sem járni – magyarázta. 

A legtöbb magyar nem is jár templomba és Orbán Viktor sem olyan felekezetű, mint a magyarok többsége – mondta, majd aláhúzta: a miniszterelnök protestáns, a többség pedig katolikus.

De tény, hogy a magyar alkotmány és Magyarország miniszterelnöke is, az országot valamilyen formában kereszténynek vallja.

– hangsúlyozta az egykori műsorvezető, majd hozzátette: ezt annyira támadónak értékelik a nyugati vezetők, hogy megpróbálják lerombolni Magyarországot. Tucker Carlson hangsúlyozta, ez nem az ő harca, de megéri elmondani az igazat ebben az ügyben. 

Borítókép: Tucker Carlson (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.