Ügynökmúlttal bárki lehet pártvezér

Avagy Jakab Péter és az ügynök rövid románca.

2023. 09. 09. 14:36
Jakab Péter Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrégiben írtuk meg, hogy Jakab Péterhez csapódott egy férfi, aki Németországban él, és aki két hírhedt mondást itt tett. 

Az egyik, hogy az anyjával is megszakítaná a kapcsolatot, ha az még egyszer a Fideszre merne szavazni, a másik, hogy elvenné a nyugdíjasok szavazati jogát.

A cikkünkben szereplő személlyel kapcsolatban azonban érkezett egy e-mail is szerkesztőségünkhöz, hogy a nyugdíjasok szavazati jogán túl, másra is fáj még a férfi foga. A levélíró szerint a Németországban élő férfi ügynökmúlttal bír, még pedig MLM-es ügynök múlttal. 

Íme a levél.

És ha már kaptunk egy linket is, még oknyomozást sem kellett folytatni. Kihasználtuk a lehetőséget. Megnéztük, és kiderült, a levélben igazat állít annak feladója. Látható, hogy egy bizonyos Hungaria Marketing Kft. utalt az ügynöknek időközönként egy-egy jelentősebb összeget. Mivel kifestette pirossal, így csak találgatni tudunk, hogy ez tényleg az Amway lehet, ahogyan azt a levél írója megfogalmazta. 

Annyi biztos, hogy Magyarországon az Amway Hungaria Marketing Kft. egy bejegyzett cég. Az azonban, hogy az illető valóban tőlük kapott-e ilyen összeget vagy sem, arra nincsen bizonyítékunk. Hiszen ez lehet egy egyszerű marketingfogás is a részéről, hogy elhitesse a jövőben bepalizandó ügyfelekkel: ennyi a havi plusz jövedelme, amit ezzel az üzlettel keres. Maradunk tehát kétségek közt, hogy valódi-e az utalásról szóló képernyő fotó, és abban sem lehetünk száz százalékig biztosak, hogy azt valóban az Amway utalt a férfinak. Mindenkinek szabad joga, mit gondol a férfi bevételeiről. 

És ha ez nem lenne elég, akkor időközben az is kiderült, hogy ez a férfi csalódott Péterben és megtörtént a nagy dráma, háromnapos románc után szakított a miskolci történelem tanár és az MLM ügynök.

Így esett meg, hogy a Németországban élő, ott családot alapító férfi, saját hálózatát építi a miskolci tanár hálózata helyett.

Nem ez az első eset a magyar politikában, amikor valaki ügynökmúltjából ejtőernyőzik a politikába. Minden bizonnyal az olvasók is emlékeznek arra, hogy korábban több hazai lap is megírta, Vona Gábor is hasonló ügynökmúlttal bír. 

Borítókép: Jakab Péter (fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.