Újabb botrány, egy másik halálesetet sem vettek észre a hódmezővásárhelyi nyugdíjas lakóparkban

Az önkormányzati intézmény működésével kapcsolatban egyre több a kérdés. A helyiek szerint az eset kapcsán Márki-Zay Péter olyasvalakit rúgott ki, aki már augusztusban sem dolgozott ott.

2023. 09. 07. 15:17
lakópark
20230331 Hódmezővásárhely Nyugdíjas lakópark. Fotó: Kovács Erika KE Délmagyarország Fotó: Délmagyarország/Kovács Erika
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három napon keresztül rá sem néztek a nyugdíjas bácsira, a helyiek elmondása szerint azt, hogy valami baj van, csak onnan vették észre, hogy több napon keresztül nem vitte be az ebédjét – derül ki a Hír TV tudósításából, amely arra is kitér, a helyiek szerint nem csak egy haláleset történt, egy másik, 80 éves bácsit fél nap után találtak meg, őt is csak azért, mert rendszeresen járt hozzá egy privát gondozó. Miután nem érte el telefonon, értesítette a portaszolgálatot, ezután találták meg.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, több napon át feküdt holtan egy 94 éves férfi a hódmezővásárhelyi nyugdíjas lakóparkban. Az ügy óriási felháborodást keltett, az eset okán rendőrségi feljelentést tesz a hódmezővásárhelyi Fidesz képviselőcsoportja, az ügyben így nyomozás indulhat. A témában Bálint Gabriella, a KDNP helyi elnöke csütörtökön tartott sajtótájékoztatót, aki hangsúlyozta: elfogadhatatlan szakmai hiba, hogy egy 94 éves emberre nem néztek rá mindennap. 

A botrány miatt heves magyarázkodásba kezdett Márki-Zay Péter, aki először azt állította, kirúgta az otthon vezetőjét. A helyiek szerint viszont az intézményvezető még a nyáron távozott, várandóssága miatt. 

 

Az, hogy a város polgármestere végül kit menesztett, már ha volt kit, egyelőre nem tudni. Bálint Gabriella szerint Márki-Zay Péternek nem visszafelé kellene mutogatnia, hanem vállalni kellene a felelősséget

– Az intézményt öt év alatt sikerült leépíteniük, a lakások egy része üresen áll, és mint a mostani eset bizonyítja, súlyos dolgok történnek a kerítésen belül – hívta fel a figyelmet Bálint Gabriella.

 

Borítókép: Hódmezővásárhelyi nyugdíjas lakópark (Fotó: Délmagyarország/Kovács Erika)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.