Változtatott korábbi döntésén a kormány, a családosok üdvözlik a lépést

Nem tisztességes a napelemesekkel szemben, hogy miközben éves szaldóval számolták a megtérülést, menet közben változnak a szabályok.

2023. 09. 06. 9:06
null
Biatorbágy, 2023. február 21. Egy 1911-ben épült lakóház vitágos ablakai a Kossuth Lajos utcában. Mellette egy modern lakóépület részlete, tetõzetén villamos energiát termelõ napelem-paneltáblákkal. Biatorbágy város Pest vármegyében, a Budakeszi járásban, a budapesti agglomerációban, lakosainak száma mintegy 14.700 fõ. A város Bia és Torbágy falvak egyesülésébõl jött létre 1966-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) örömmel fogadta, hogy a kormány megfontolta, és a magyar családok érdekeit szem előtt tartva, a háború és az energiaválság idején is mert változtatni korábbi döntésén, így marad az éves elszámolás a napelemre beruházó azon családoknál, akiket ez a korábbi szerződéseik alapján is megilletett – olvasható a szervezet lapunknak eljuttatott közleményében.

A Ficsak üdvözli, hogy a kormány az unió elvárásai ellenére belátta, hogy 

nem tisztességes a jelenlegi napelemesekkel szemben, hogy miközben éves szaldóval számolták a megtérülést, menet közben változnak a szabályok. 

– A kormány átgondolt döntésének köszönhetően sok ezer család lélegezhet fel a háború és az energiaválság idején, hiszen ők így havonta átlagosan mintegy húszezer forintot takarítanak meg az áramköltségeiken – tudatták a közleményben.

A Ficsak az elmúlt héten rengeteg egyeztetést folytatott le – meghallgatva a napelemes beruházás által érintett embereket – egyeztetett szervezetekkel, kormányzati szereplőkkel annak érdekében, hogy ez a hibás EU-s szabályozás ne legyen hatással azokra, akiknek élő szerződésük van.

– A Fiatal Családosok Klubja örömét fejezi ki, hogy Magyarország kormánya nyitott a párbeszédre, meghallgatja az embereket, a civil szervezeteket és ha szükséges, változtat egy-egy döntésen. Jó érzés az állampolgároknak tudni, hogy a kormány nemcsak a szavak szintjén, hanem a valóságban is családbarát, és a nehéz gazdasági helyzetben is mindent megtesz a családi költségvetések stabilizálásáért – jelezték. 

– A kormány azoknak a családoknak kedvez ezzel a döntéssel, akik spórolás és a környezet védelme miatt beruháztak. A Ficsak úgy véli, ezzel a probléma csak egy része oldódott meg, hiszen a szaldó elszámolás törlését az EU kérte, és ez részükről nem igazán vall zöld gondolkodásra – zárul a közlemény.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Jászai Csaba/MTVA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.