Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Závecz kikutatta, az ellenzéki szavazók megőrülnek a közös EP-lista gondolatától

A nagyobb baloldali pártokkal szemben az ellenzéki szavazók nagy része azt szeretné, hogy közös listán induljanak a pártjaik, ezen belül is leginkább az MSZP támogatói szorgalmazzák az ötletet.

2023. 09. 07. 15:58
Forrás: Mandiner/ Ficsor Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Závecz Research a júniusi felméréséből kikutatta, hogy az MSZP, DK és Momentum szimpatizánsai túlnyomó többségükben egy közös ellenzéki listát szorgalmaznának, így ha helytállók a felmérésben foglaltak, általánosságban elmondható , hogy 

az ellenzéki beállítottságú emberek 73 százaléka leginkább egy közös ellenzéki listára voksolna.

Érdemes megjegyezni, hogy kizártnak tűnik az ellenzéki szavazók kívánságának megvalósulása, de abban az esetben, ha mégis megtörténne, jelenlegi támogatottságuk mellett a baloldal mandátumszámai még így is elmaradnának a Fidesz számaitól.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mandiner/Ficsor Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.