Rekordbevételt ért el a baloldal bukott kampányévében a Závecz Research

A 2022-es kampányév során közel 230 millió forint nettó árbevételt értek el a 2021-es 175 millió forinthoz képest, ami körülbelül 31 százalékos növekedést jelent.

Magyar Nemzet
2023. 06. 01. 19:45
Forrás: Mandiner/ Ficsor Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Závecz Tiborhoz köthető ismert baloldali közvélemény-kutató cég 2020 és 2021 után még tovább tudta növelni árbevételét. A 2022-es kampányév során közel 230 millió forint nettó árbevételt értek el a 2021-es 175 millió forinthoz képest, ami körülbelül 31 százalékos növekedést jelent.

 A cégadatbázis szerint az elmúlt öt év legjobb eredményét érték el 2022-ben. Az adózás előtti eredményük ennél is nagyobb mértékben, több mint a duplájára, 20,9 millió forintról 46,6 millió forintra nőtt. A társaság taggyűlési határozata szerint osztalék kifizetésre is sor került, de annak összegét nem részletezik.

A Závecz Research több baloldali önkormányzattal is szerződésben áll (Zugló, XV. kerület, II. kerület, VII. kerület), de a pártok is előszeretettel alkalmazzák Závecz Tibor cégét. A Párbeszéd 2018–2022 között 12,1 millió forintos megbízást kötött a közvélemény-kutatóval. Továbbá az MSZP például 2018-ban 3,3 millió forintért rendelt kutatást a cégtől. Tavaly közös kutatást is készítettek a 2022-es választásról a Soros-egyetem úgynevezett „Demokrácia Intézetével”, amelyet a szintén az Egyesült Államokból finanszírozott Telexen publikáltak.

Borítókép: Závecz Tibor (Fotó: Mandiner/Ficsor Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.