A bíróságon folytatódik a felgyújtott nagykovácsi kereszt kálváriája

Újabb fejleményekről adott hírt Menczer Tamás, aki közösségimédia-oldalán számolt be arról, hogy az engedélyek már adottak a korábban felgyújtott kereszt helyreállításához, azonban vannak emberek, akik ezt nem nézik jó szemmel.

Forrás: Facebook2023. 10. 29. 10:39
Felgyújtották a keresztet Nagykovácsi mellett
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt, augusztus 20-án ismeretlenek felgyújtották és porig égették a Pest vármegyei Nagykovácsiban, a Nagy-Szénás hegyen pár éve felállított fa keresztet. Az eset nagy port kavart, komoly indulatokat, gyűlületcunamit, már-már vallásháborút kiváltó erejű volt.

Az ügy fejleményeiről Menczer Tamás adott hírt Facebook-oldalán. A közzétett videójában elmondta, 

a keresztet vandál módon feldarabolták, felgyújtották, „talán szalonnát is sütöttek rajta”

A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy Magyarországon bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között keresztet égessenek.

Menczer Tamás hangsúlyozta, a vallási kérdésen messze túlmutató ügyről van szó. Az államtitkár elmondta, a hegyen újra kereszt áll majd, a kormányhivatal a szükséges engedélyt már megadta. Azonban felhívta rá a figyelmet, hogy vannak olyan emberek, akik mondvacsinált környezetvédelmi okok miatt ezt nem akarják, majd megemlített több nevet is.

A politikus jogosan vetette fel a kérdést, hogy a Duna–Ipoly Nemzeti Park vezetése vajon miért tarthatja természetkárosítónak egy 20×20-as talapzaton álló kereszt kihelyezését, a talapzat ugyanis már ott van, arra csak fel kellene erősíteni az új keresztet.

Menczer Tamás a jelenséget egyenesen a keresztényüldözés egy fajtájának nevezte, ugyanakkor biztosított mindenkit arról, hogy továbbra is harcolni fog az ügy érdekében, ugyanis a megtámadott kormányhivatali engedélyről így a bíróság fog dönteni.

Borítókép: A Nagy-Szénás csúcsán lévő, augusztus 20-án felgyújtott kereszt (Fotó: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.