Akkora fordulat jön az időjárásban egy hét alatt kétszer is, hogy a Szent István-szobor is kapkodja majd a fejét

Ember legyen a talpán, aki ezt tudja követni.

Forrás: MET2023. 10. 10. 12:40
null
Budapest, 2023. január 27. Turisták az Épített Világörökség részét képezõ Budai Várnegyed Szentháromság terénél a Halászbástyán, Szent István király lovas szobránál, Strobl Alajos szobrászmûvész 1906-ban fölállított alkotásánál. Háttérben, távol a Ballon kilátó (BalloonFly) a Városligetben, amely egy talajhoz rögzített, hélium gázzal töltött léghajó, amely gyakorlatilag egy szabadtéri liftként mûködik, tehát nem hagyja el le- és felszállóhelyét, a Mimóza dombot. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a héten az ország nagy részén még 20 fok feletti maximumokra számíthatunk – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat közösségi oldalán.

Megjegyzik, hogy az északkeleti megyékben lehet ez kicsit másképp, ahol nem éri el mindenütt a 20 fokot a csúcsérték a következő egy-két napon.

Bár kedden napközben még hűvösebb lesz az idő, szerdára, csütörtökre, péntekre és szombatra már magasabb maximumokra számíthatunk, azonban az alábbi képen látható, hogy ez nemhogy örökké nem tart, a melegedés egészen kérészéletű lesz, ugyanis vasárnapra a legjobb esetben is csak 15 fokra számíthatunk. 

Forrás: met.hu

Ekkor érkezik meg tehát a markáns változás, amelynek hatására a jövő hétre jelentősen visszaesik a hőmérséklet, és a jelenlegi kilátások alapján 

nagy valószínűséggel tartósabb hűvös periódus elé nézhetünk,

ahogy a friss anomáliatérkép is mutatja. A csapadék térbeli és időbeli eloszlásában egyelőre nagy a bizonytalanság, a mostani modellszámítások szerint délnyugaton jobbak az esélyek kiadós csapadékra – fűzték hozzá a bejegyzésben.

Borítókép: Szent István király lovas szobra (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.