„Az Európai Uniónak nincs önálló akarata”

Schiffer András szerint Brüsszel, mint önálló aktor, megszűnt.

2023. 10. 24. 9:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Brüsszel, mint önálló aktor a geopolitikai színpadon, megszűnt. Nincs ilyen” – mondta Schiffer András hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök beszéde kapcsán. Az ügyvéd az ATV-ben úgy fogalmazott, 

vannak globális nagyvállalatok, akinek a lobbistái már körbefogták az Európai Bizottságot jó régen, ciklusokkal ezelőtt, és van az Amerikai Egyesült Államok, amelyik úgy tűnik, végképp felcsatolta az övére Nyugat-Európát.

 – Nem véletlen, hogy Emmanuel Macron áprilisban megfogalmazta azt, hogy jobb volna, ha Európai Unió nem lenne vazallusa az Egyesült Államoknak – mondta az LMP egykori tagja. Hozzátette, ami történik Ukrajna ügyében, az is pontosan az amerikai imperialista érdekérvényesítésért történik. Schiffer András hangsúlyozta,

 az Európai Uniónak nincs önálló akarata,

 így a miniszterelnök üzenetei Brüsszelnek a semmibe mennek.

 

Borítókép: Magyar és uniós zászló (Forrás: MTVA)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.