Balatonőszödről jelentkezett be a kormányszóvivő

Szentkirályi Alexandra: Egész évben Balaton!

Forrás: Facebook2023. 10. 08. 10:24
null
Fotó: andras-biro.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A balatonőszödi szabadstrandról posztolt képeket Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő a fotók mellett pár adatot is posztolt az idei balatoni nyár számairól. Eszerint eredményes nyarat zárt a magyar turizmus, ahogy annak zászlóshajója, a Balaton is. – A magyar tenger népszerű volt mind a magyarok, mind pedig a külföldi turisták körében – tette hozzá Szentkirályi Alexandra. 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Forrás: Facebook

Közölte: a nyári főszezonban a turisztikai forgalom háromnegyedéből vidéki szálláshelyek részesültek, a mintegy 13 millió vendégéjszaka közel 42 százalékát pedig a Balatonnál regisztrálták. – Ha a vendégek számát nézzük, ez 16 százalékkal több magyar vendéget jelent, mint 2019-ben. A balatoni szálláshelyek 408 ezer külföldi vendéget is fogadtak, ez négy százalékkal több 2022-höz képest, és 13 százalékkal haladja meg a 2019-es számokat – részletezte a kormányszóvivő. 

Szentkirályi Alexandra szerint habár a nyári szezon véget ért, de érdemes a tóhoz látogatni az év minden időszakában. 

– Ezt a turisták is így gondolják, mert a foglalási adatok kifejezetten biztatóak az év végére és az őszi időszakra. Egész évben Balaton!

– zárta a posztját a kormányszóvivő.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.