A rendőrök mentették meg a Margit hídról Dunába zuhant férfit

Még a híd korlátján állt a férfi, amikor értesítették az egyenruhásokat.

2023. 10. 19. 9:37
null
Budapest, 2023. május 30. A Dunai Vízirendészeti Rendõrkapitányság hajói a Hableány-hajószerencsétlenség helyszínén tartott megemlékezésen a Margit-híd pesti hídfõjének közelében 2023. május 30-án. A turistahajó 2019. május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután ütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A baleset után hét dél-koreai állampolgárt sikerült kimenteni, huszonhét holttestet találtak meg. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a Dunába esett a férfi a Margit hídról, mire a rendőrök a helyszínre értek azt követően, hogy bejelentés érkezett a hozzájuk. Percekkel korábban a férfi még a Margit híd korlátján állt, amikor az egyenruhásokat értesítették tíz perccel éjfél előtt október 18-án – írja hivatalos oldalán a rendőrség.

A folyóban sodródó férfit a szolgálati hajóba emelték a vízirendészeti egyenruhásai és a legközelebbi kikötőhelyre vitték, közben a kihűlés veszélye miatt izolációs fóliát és vastag takarót terítettek rá.

A 39 éves férfit a mentők kórházba szállították.

Sajtóinformációk szerint szerelmi bánata lehetett, azért akart a Dunába ugrani, azonban ezt hivatalos forrás nem erősítette meg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.