Égjen, aminek égnie kell! – mondta a budakeszi férfi, majd kétszázmilliós kárt okozott a szomszédainak + videó

Állítólag dühös volt.

Forrás: Tények2023. 10. 25. 7:48
Firefighters,,Firemen,Spraying,High,Pressure,Water,Or,Suitable,Extinguishing,Agents
2288657135 Fotó: UNIKYLUCKK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dühében gyújthatta fel a saját lakókocsiját egy férfi Budakeszin még tavaly, viszont a lángok több szomszédos házra is átterjedtek, a gyújtogató azonban nem tett semmit a tűz megfékezéséért.

Ő ott ült a tűz előtt, és azt mondogatta, hogy égjen, aminek égnie kell

– idézte fel a Tv2 hírműsorának, a Tényeknek egy szemtanú. A tavaly áprilisban történt gyújtogatás miatt két ember kórházba került, a kár több mint kétszázmillió forint.

A férfi ugyanis nem a saját lakókocsijában élt, a tulajdonos pedig vissza akarta venni tőle az autót, ezért állítólag  bosszúból és dühében gyújtotta fel a kocsit.

Ezzel szemben a gyújtogató a bíróságon azt mondta, hogy ő csak kávét főzött, és baleset történt.

A kijelentés azonban a szakvélemény szerint nem igazán állja meg a helyét, ugyanis a helyszínen tűzveszélyes folyadékot találtak, ez okozhatta a lángok további terjedését.

A tanúk szerint már korábban is fenyegetőzött a férfi, akit különösen nagy kárt okozó tűzveszély okozásának bűntettével vádolnak. A bíróság akár több évre is börtönbe küldheti.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.