Még sincs kolbászból a kerítés? Rengeteg munkavállaló tér haza Ausztriából

Érdekes fordulat.

Forrás: Világgazdaság2023. 10. 25. 7:18
Loreley,,Germany,,July,2014,,A,Signboard,Informs,The,Exit,Of
2095747696 Fotó: Seyhan Ahen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most lehet itthon tartani a hazatérő dolgozókat – vonta le a Világgazdaság a következtetést az osztrák társadalombiztosító legfrissebb adatközléséből, ugyanis ez alapján érezhetően fogyásnak indult az Ausztriában dolgozó magyarok száma.

Ezt abból vezették le, hogy az ősz elején összesen 124 418 magyar állampolgár vállalt munkát az osztrák munkaerőpiacon, a csökkenés pedig augusztusban kezdődött el, amikor hosszú idő után mínuszban zárt havi bázison az Ausztriában nyilvántartott magyar munkavállalók száma. Akkor júliushoz képest 372-en léptek ki az osztrák állásaikból.

Szeptemberben aztán komolyabb fordulat érkezett, ugyanis 

egy hónap alatt a 126 284 magyarból álló kolónia 1886 főt vesztett, ami 1,5 százalékos, számottevő apadást jelent.

Úgy becsülik, hogy a következő hónapokban kitart a trend, és egyre fogyatkozik majd az Ausztriában dolgozó magyarok száma, ami rendkívül jó alkalom arra, hogy a hazai munkaerőpiac az Ausztriából hazatérő magyar állampolgárokat itthon tartsa.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.