Elkaptak három top 50-es körözött bűnözőt

Spanyolországban, Ausztriában és Magyarországon bujkáltak.

Forrás: Rendőrség2023. 10. 25. 21:20
null
Debrecen, 2019. november 19. Az iraki származású holland állampolgár, M. N. az ítélet kihirdetése után a Debreceni Ítélõtábla tárgyalótermében 2019. november 19-én. A most nyolc év szabadságvesztésre ítélt vádlott 2016 decemberében egy kisbusszal 36 külföldit, iraki, szír és iráni állampolgárokat akart Magyarországról Nyugat-Európába csempészni. A Debreceni Törvényszék korábban, elsõ fokon négy év négy hónap szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, aki akkor enyhítésért fellebbezett. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három külön országban kapták el azt a három férfit, akiket korábban a Hajdú-Bihar vármegyében elkövetett adócsalásaik miatt már elítélt a bíróság. A férfiak a letöltendő szabadságvesztés megkezdése helyett elmenekültek a büntetés-végrehajtás elől. A három szökevény közül ketten magyar okmányaik helyett hamis román iratokkal bujkáltak külföldön.  

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói szoros együttműködésben a társszervekkel rendőrkézre kerítették a három körözött férfit. Mind a három szökevényt sikerült a rájuk kiszabott büntetés elévülése előtt két évvel elfogni.

J. Györgyöt április 14-én Egerben fogták el az Agria Közterületi Támogató Alosztály munkatársai segítségével. Sz. Zoltánt Spanyolországban a helyi hatóságok kapták el, majd a NEBEK Interpol Iroda segítségével hazaszállították.

Mindketten megkezdték szabadságvesztésük letöltését.

Társukat, P. Lászlót a KR Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi és célkörözési főosztálya Bécsben találta meg október 20-án, jelenleg kiadatási őrizetben van – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.