Ezért nem jár jól, ha albán pékségben vásárol

Az olcsó tészta kétes minőségű, a hatóságok bottal üthetik sok üzemeltető cég nyomát.

Forrás: Mandiner2023. 10. 23. 16:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem felelnek meg a Magyar élelmiszerkönyv szabályainak az albán pékségek tésztái, az üzemeltető cégek pedig megkerülik a munkaügyi szabályokat – vette észre a Mandiner Septe József, a Magyar Pékszövetség elnökének kijelentését, aki a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában tájékoztatta a hallgatókat. Mint az elnök részletezte, az inkriminált vállalkozások 

minimális tőkebefektetéssel, bérelt ingatlanokban, bérelt eszközöket és berendezéseket alkalmazva kerülnek lépéselőnybe a magyar cégek kárára.

 Septe József hangsúlyozta, hogy az albán pékségek magyarországi jelenléte kedvezőtlen a magyar sütőipari cégekre nézve, és az egyik fő gond az, hogy kevés tésztaféle használatával sokféle termék készül náluk.

Az elnök nem dicsérte az albán pékségek hozzáállását sem a higiéniai és élelmiszeripari szabályokhoz, valamint azt sem, hogy sok közöttük az „eldobós cég”, amelyik adósságokat halmoz fel, és a tulajdonosai egyszerűen otthagyják. Ezután egyből indítanak egy fantomcéget ugyanabban az épületben, de sem az energiaszámlákat, sem az egyéb járulékokat nem fizetik ki – mutatott rá. 

Kiemelte, ez nagy kárt okoz a magyar sütőipari vállalkozásoknak. Septe József úgy értesült, hogy a Magyarországon működő körülbelül félezer albán pékség mögött 15-20 tulajdonos található, akik a teljes hálózatot működtetik. A magyar vállalkozóknak viszont saját boltjuk van, amelyeket tisztán tartanak, a dolgozóikat pedig tisztességesen fizetik ki és törvényesen alkalmazzák – világított rá az elnök.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.