Gyanús boríték miatt fogták el a főorvost és asszisztensét

Pozíciójával visszaélő főorvost és asszisztensét fogták el a Pest vármegyei nyomozók. A hálapénz elfogadásáról a Nemzeti Védelmi Szolgálat tett feljelentést.

2023. 10. 17. 13:52
bankjegyek, forint, készpénz, papírpénz, korrupció, megvesztegetés
Elfogott nagylaki pénzügyőröknél és rendőröknél lefoglalt vesztegetési pénz Forrás: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre nem tisztázott, hányszor fogadott el pénzt az egyik Pest vármegyei kórház főorvosa, illetve asszisztense – a gyanú szerint – alkalmanként tíz-húszezer forintot kapott pácienseitől.

A rendőrök október 3-án lepték meg a főorvost és asszisztensét munkahelyükön. A rendelőbe a munkaidő végén érkező nyomozók átkutatták a földszinti helyiséget, az íróasztal fiókjában heverő mappából, valamint a doktornő köpenyének zsebében lapuló borítékból bankjegyek kerültek elő, de még az asszisztens asztalán is árválkodott egy tízezres – adta tudomásul a Police.hu.

A helyszínen lefoglalt összeg meghaladta a 230 ezer forintot.

A közelmúltban is történt hasonló eset, amikor kiderült, hogy egy szolnoki orvos hálapénzeket fogadott el.

A mostani esetben a vesztegetés elfogadása bűntettével meggyanúsított nők nem tettek vallomást, azonban panaszt a gyanúsítás ellen igen. A főorvos és asszisztense szabadlábon védekezhetnek.

Borítókép: Illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.