Gyárfás Tamás védője megsemmisítheti a Fenyő-gyilkosság vádját?

Folytatja a Fenyő János meggyilkoltatásával vádolt Gyárfás Tamás védője a vád és az ügyésznő vádbeszédének ízekre szedését. Zamecsnik Péter három hónapja kezdte meg védőbeszédét, amit ma folytathat a Fővárosi Törvényszéken. Eddig minden vádpontot tényekre hivatkozva próbált meg cáfolni. Nem várható, hogy változtatna ezen a sokszor aprólékosnak tűnő védekezési taktikán – írja a PestiSrácok.

2023. 10. 12. 10:04
null
Budapest, fővárosi Bíróság. Gyárfás Tamás pere. Ügyvéd Zamecsnik Péter, tanu Kovács Lajos (csíkos ingben) Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zamecsnik Péter eddig két napot beszélt a Fővárosi Törvényszéken, Póta Péter bíró előtt a Fenyő János meggyilkoltatása miatt indult perben, miután az ügyész, Pappné Jenei Andrea fenntartotta a vádat Gyárfás Tamás és Portik Tamás ellen – olvasható a PestiSrácok cikkében.

Az ügyésznő életfogytiglanig tartó fegyházbüntetést kért Portik Tamásra, míg Gyárfás Tamásra 12 évnél hosszabb fegyházbüntetést. 

Portik legkorábban harminc év letöltése után szabadulhatna feltételesen, míg Gyárfás a büntetés négyötödének letöltése után kerülhetne feltételesen szabadlábra. Zamecsnik Péter három hónapja a felszólása első napján a vádbeszédre reagált, a második napon megkezdte az eredetileg négy napra tervezett védői perbeszéd előadását. Ezen a napon, a tárgyalás megkezdése előtt átadta Póta Péter bírónak a védői perbeszéd kinyomtatott példányt, ami két testes iratdobozt töltött meg. A védőügyvéd eddigi mondanivalójának lényege, hogy álláspontja szerint a tényállásnak kétséget kizárónak kell lennie ahhoz, hogy valakit elítéljenek.

A nyáron is zajló eljárás perbeszédének megkezdése előtt valóban megpróbálta ízekre szedni a Fenyő-gyilkosság miatti perben elhangzott vádbeszédet – mint azt a Magyar Nemzet korábban előre jelezte – Zamecsnik Péter, aki a vád képviselőjének másfél napos vádbeszédére reflektálva összegezte ma a megállapításait. 

Gyárfás Tamás védője kijelentette: szerinte a vád állításai, amelyek a vádiratban megfogalmazottak sorrendjében kerültek napirendre a per során, sorra megdőltek. 

De mintha más tárgyalásra jártunk volna. Az ügyész asszony a nyilvánvaló bizonyítékokat nem vette figyelembe. Érvelése légvárakra épül

– hangsúlyozta korábban a védő.

Borítókép: Gyárfás Tamás és ügyvédje, Zamecsnik Péter (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.