Közel negyvenmillió forintot sikkaszthatott két raktáros

Egy klímaberendezések raktározásával foglalkozó cég árukészletét fosztották ki.

Forrás: Police.hu2023. 10. 09. 10:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint harminchatmillió forintnyi sikkasztás gyanúja miatt hallgattak ki a szigetszentmiklósi rendőrök két férfit, akik egy klímaberendezések raktározásával és az ezzel kapcsolatos logisztikai feladatok ellátásával foglalkozó cég árukészletét dézsmálták meg – közölte a Police.hu.

Forrás: Police.hu

A rendőröket a cég értesítette, miután a leltárban jelentős hiányt fedeztek fel. A kezdettől belső emberre gyanakvó szigetszentmiklósi rendőrök egy tordasi és egy miskolci férfit hallgattak ki – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Forrás: Police.hu

Kiderült, hogy tavaly december óta hatosával, tízesével csapolták meg a raktárkészletet. A harmincöt éves raktáros, valamint az ötvenhárom éves gépkocsivezető „társulása” kilenc hónap alatt csaknem több mint harminchatmillió forint kárt okozott a cégnek: 

tizenöt alkalommal százhuszonhárom szettet, vagyis közel kétszázötven terméket emeltek el, majd adtak tovább.

Az alkalmanként kétszázezer forintot kapó sofőr nehéz anyagi helyzetére hivatkozott a kihallgatásán. A magát szerencsejáték-függőnek valló raktáros az elsikkasztott vagyon szinte minden fillérét elkaszinózta.

Forrás: Police.hu

A szabadlábon védekező páros ellen a további eljárást sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.