Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Lázár János Aradon hajt fejet a mártírok előtt

A miniszter látogatása alkalmából találkozott Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével, akivel a közös ügyekről, valamint célokról tartott megbeszélést.

2023. 10. 06. 15:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bár egy országhatár elválaszt bennünket, de egyvalamiben nincs különbség: sem otthon, sem itthon nem engedhetünk abból, ami a miénk – a saját igazunkból és a saját érdekeinkből – írta közösségi oldalán megemlékezve az aradi vértanúkról Lázár János.

Az építési és közlekedési miniszter Aradra való látogatása alkalmából találkozott Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével, akivel a közös ügyekről, valamin célokról tartott megbeszélést.

Az 1848–1849-es szabadságharc leverését kegyetlen megtorlás követte. A kormány 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánította október 6-át arra emlékezve, hogy 1849-ben ezen a napon végezték ki Aradon a magyar szabadságharc tizenhárom honvéd főtisztjét, Pesten pedig Batthyány Lajos grófot, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét.

Lázár János egy másik bejegyzésében azt írta,

 „Az aradi tizenhármak katonaként éltek, de nemzeti jelképként haltak meg: a szabadságba vetett töretlen hit és az eszményekhez való ragaszkodás jelképeként. Ma nemcsak a vesztségre emlékezünk, hanem a ránk hagyott örökségre is, amit kötelességünk minden eszközünkkel megvédeni”.

Borítókép: Lázár János és Kelemen Hunor Aradon, október 6-án (Forrás: Lázár János/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.