Magyarul sem tudó buszsofőrök felvételére készül a BKV

Magyarul nem beszélő buszsofőrökkel is tervez a BKV, ha tartós marad a munkaerőhiány és nincs más választása – erősítette meg a Mandinernek a cég. Nagy kérdés, hogy a vendégmunkások legalább angolul milyen szinten kommunikálnak, a futároknál ugyanis ezzel is akad probléma.

2023. 10. 05. 17:15
Gerikarók
20230913 Budapest 100E busz és kerékpárút Fotó: Kallus György LUS Világgazdaság VG Fotó: Kallus György/Világgazdaság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarul beszélő külföldieket már most is foglalkoztatunk, de vizsgáljuk a lehetőségeit angolul beszélő munkavállalók foglalkoztatásának is, felkészülve arra az esetre, amikor a tartós munkaerőhiány miatt valamely munkakörben az szükségessé válik” – közölte a Mandiner megkeresésére a BKV Zrt., amely azt írta, a probléma leküzdésének érdekében a cég keresi a munkaerő utánpótlásának lehetőségeit Magyarországon és külföldön egyaránt.

Nem ismeretlen probléma egyébként Budapesten, hogy sok cég már külföldi munkavállalókat foglalkoztat, a belvárosban például rengeteg olyan futár teljesít szolgálatot, akik sok esetben angolul is alig tudnak, így nehéz velük kommunikálni. 

A BKV-nál egyébként olyan nagy a baj, hogy a sofőrhiány miatt évente több tízezer járat esik ki a budapesti menetrendből. A Világgazdaság korábban azt írta: a buszsofőrök és trolivezetők soha nem látott ütemben mondanak fel a cégnél, így gyakorlatilag lehetetlenné vált a menetrendi igények kiszolgálása. A lapnak akkor a vállalat úgy reagált, hogy a nagyjárműves szegmensben Budapesten, országosan és Európa-szerte is járművezető-hiány van.

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: Kallus György/Világgazdaság)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.