Majomhimlővel fertőződött meg egy magyar férfi

A 32 éves fővárosi beteg szexuális úton kapta el a betegséget.

Forrás: Weborvos2023. 10. 22. 19:53
null
Los Angeles, 2022. augusztus 10. Majomhimlõ elleni oltás beadására készül egy egészségügyi dolgozó a Los Angeles-i Barnsdall Art Parkban 2022. augusztus 9-én. A betegség terjedése miatt Los Angelesben oltóklinikákat létesítettek, amelyek csak bizonyos kockázati csoportok számára teszik elérhetõvé a védõoltásokat. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) július 23-án globális egészségügyi veszélyhelyzetet rendelt el a majomhimlõ miatt. MTI/EPA/Carloine Brehman Fotó: Carloine Brehman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hét alatt egy majomhimlős, egy nyugat-nílusi, egy hanta vírusos és három maláriás esetet regisztráltak Magyarországon – ismertette a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi és infekciókontroll főosztályának október 9. és 15. közötti 41. hétre vonatkozó heti jelentését a Weborvos.

A majomhimlő megbetegedést egy fővárosi harminckét éves magyar férfi betegnél azonosították, aki szexuális úton fertőződött meg Magyarországon. A klinikai diagnózist alátámasztották a laboratóriumi vizsgálatok.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Carloine Brehman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.