Minimum harminc évig a rács mögött marad a sályi rablógyilkos

A részeg férfi pár aranygyűrűért agyonverte az idős nőt, majd elitta az ékszerek árát, most életfogytiglant kapott.

Forrás: MTI2023. 10. 20. 13:01
börtön, rácsok Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a sályi emberöléssel vádolt férfit pénteken a Debreceni Ítélőtábla, helyben hagyva ezzel a Miskolci Törvényszék elsőfokú határozatát – tájékoztatta a táblabíróság az MTI-t. Fórizs Ildikó közölte: a férfi legkorábban harminc év elteltével bocsátható feltételes szabadságra, a közügyektől tíz évre eltiltották.

A bíróság korábbi közleménye szerint az alkoholos befolyás alatt lévő vádlott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sályon 2020. január 29-én berúgta a sértett házának kulcsra zárt ajtaját, majd rátámadt az idős nőre, hogy pénzt szerezzen.

Az áldozatot egy négy-öt centiméter vastag, mintegy fél méter hosszú fakaróval többször fejen ütötte. Miután a sértett a padlóra zuhant, a támadó elvette a magatehetetlen nő három aranygyűrűjét, majd távozott a lakásból, és eladta az ékszereket. A pénzből alkoholt és cigarettát vásárolt.

Az áldozat koponyasérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen életét vesztette.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.