Most volt a leghidegebb a szezonban, hajnalban -5 fokot mértek

Melegfront érkezik, de Budapesten marad a hideg.

Forrás: MET2023. 10. 18. 15:21
null
Cered, 2023. október 18. Deres növény Cered közelében 2023. október 18-án. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak fátyolfelhők voltak az égen tegnap napközben, éjszakára már kitisztult az ég. Így a derült égbolt alatt hajnalban az idei szezon legalacsonyabb értékét mérte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Zabaron mínusz 5 foknál is hidegebb volt.

Az előző hajnalhoz hasonlóan nagy területen volt fagy, folytatódtak a deres éjjelek. Ez az időjárás a következő napokban megváltozik, érkezik egy melegfront – olvasható a meteorológiai szolgálat közösségi oldalán.

Az érkező erős melegfront hatására csütörtöktől egyre nagyobb területen támad fel a déliesre forduló szél, ami meleg légtömeget hoz az országba délnyugati irányból.

Budapest térségében akár az 5-6 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet-különbség csütörtökön napközben.

A város déli területén 20 fokos csúcsérték lehet, az északkeleti részeken 15 fok alatt maradhat a hőmérséklet a gyenge keleti áramlás miatt.

A gyenge keleties áramlás miatt a fővárosban és környékén továbbra is hidegebb időre lehet számítani – írják bejegyzésükben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.