Novák Katalin ellátogatott a Dunaferrhez

Fejéri látogatása második napján kereste fel a nagy múltú magyar vállalatot az államfő.

2023. 10. 13. 17:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Dunaferr Magyarország egyetlen vasműve, amely több mint négyezer embernek ad munkát – írta péntek délutáni bejegyzésében Novák Katalin.

A köztársasági elnök csütörtökön érkezett Fejér vármegyébe. Kétnapos látogatásának második napján megtekintette a gyár működését, és találkozott a dolgozókkal is.

Forrás: Facebook

A tulajdonos Liberty Steel Group tudatta: a köztársasági elnököt Sanjeev Gupta, a vállalatcsoport ügyvezető elnöke, Ajay Aggrawal, a csoport európai elnöke és Sandip Biswas, a Liberty Primary Steel & Mining vezérigazgatója fogadta.

Ajay Aggrawal a találkozó után kiemelte: fontos, hogy a munkavállalókkal és a Gazdaságfejlesztési Minisztériummal együtt tudták megmenteni az acélművet.

Most el tudunk kezdeni a zöld acélon, a fenntartható jövőn dolgozni

 – mondta, és hozzátette: örül, hogy a nehéz évek után most a jövő is kiszámíthatóbbnak tűnik.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Novák Katalin ezekben a napokban Fejér vármegyében jár. Budapestről egy-egy vármegyét meglátogatva végzi a köztársasági elnöki teendőit, Fejér már a hatodik a vármegye-látogatások sorában.

Pénteken futással kezdte a napot az államfő, majd délelőtt Fehérvárcsurgón mint a Magyar Honvédség főparancsnoka tábornoki előléptetésekről és kinevezésekről szóló okiratokat adott át, amelyek október 23-ai hatállyal lépnek életbe.

BÖRÖNDI Gábor; SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf; IBOLYA Tibor; PÁL Imre; NOVÁK Katalin; TAJTI Norbert; KAJÁRI Ferenc
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is jelen volt az ünnepélyes eseményen. Arról beszélt, hogy a magyar haderőnél nagyon fontos átalakítások zajlanak, amelyek Magyarország és a magyar emberek biztonságát garantálni tudják. Olyan haderőt építenek, amely a régió egyik domináns haderejeként meghatározó tud lenni – tette hozzá a honvédelmi miniszter.

Borítókép: Novák Katalin a Dunaferrben (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.