Ő indul Szolnokon a Momentum színeiben

Miskolczi László a liberális párt polgármester-jelöltje.

2023. 10. 16. 12:13
Miskolczi László a Momentum jelöltje
Forrás: Miskolczi facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miskolczi László lesz a Momemtum polgármesterjelöltje Szolnokon a jövő évi önkormányzati választásokon – közölte a Miskolczi és Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője a Facebookon.

A bejelentésről szóló videóban Gelencsér kiemelte: a Momentumban országszerte és az Európai Unióban is azért dolgoznak, hogy „igazságos, emberközpontú és zöld Magyarországot” építsenek. – A Holnap Magyarországát. Ehhez pedig a helyi problémák valódi megoldására van szükség, hogy eljöhessen az őszinte önkormányzatok korszaka – mondta Gelencsér, hozzátéve, 

a Holnap Magyarországához azonban a Holnap Vezetőire van szükség. Miskolczi László egy ilyen vezető.

A bejelentésben Miskolczi arról beszélt, szerinte a kormány hibájából Szolnok is tapasztalt már eleget és a város turisztikai lehetőségei kihasználatlanok. – A Hetényi Géza kórházban tapasztalt problémák, a rossz közbiztonság és a szemetes, elhanyagolt közterületek a szolnokiak életet nehezítik. Én 45 éve itt élek Szolnokon és hiszem, hogy közösen egy olyan várost tudunk építeni, amelyet minden szolnoki megérdemel - mondta Miskolczi.
A Momentum által kiadott közleményből az is kiderül, polgármesterjelöltjük a hétvégén vehette át a Pro Vita díjat és az "Az élet mentésében tanúsított példamutató magatartásért" járó erkölcsi elismerést, amelyet azon emberek kaphatják, akik önzetlen módon szeretteiknek adományozták egyik veséjüket vagy májuk egy darabját. 

Szolnokon a 2019-es önkormányzati választáson Szalay Ferenc, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert.

 Szalay 1998 és 2002 között vezette a várost, illetve 2006-tól minden önkormányzati választást ő nyert meg. Kihívója legutóbb az ellenzék közös jelöltje, Radócz Zoltán volt, de volt két további jelölt, Kalmár Dávid (Munkáspárt) és Boki Zoltán (Mi Hazánk). 

Miskolczi László 2019-ben a baloldali kompenzációs listán jutott be a szolnoki közgyűlésbe, majd lett alpolgármester a megyeszékhelyen. Három év múlva aztán baloldali kezdeményezésre váltották le pozíciójából.

Érdemes felidézni, hogy Szolnokon a képviselő-testületben baloldali többség alakult ki, a polgármester viszont a fideszes Szalay Ferenc maradt. Ahogyan az országszerte jellemző volt, 

a baloldali többség itt is hamar atomjaira hullt, a Momentum pedig leigazolta Miskolczit, aki addig a DK színeiben dolgozott.

A 2024-es választásra eddig az LMP nevezte meg szolnoki polgármester-jelöltjét, a zöldpárt Tóth Áront indítja. 

 


Borítókép: Fekete-Győr András és Miskolczi László, a Momentum szolnoki polgármester-jelöltje (Forrás: Facebook)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.