időjárás -3°C Taksony 2023. november 29.
logo

Pénzosztás a dollárbaloldal központjában + videó

Magyar Nemzet
Forrás: TikTok
2023.10.04. 14:27 2023.10.04. 14:42
Pénzosztás a dollárbaloldal központjában + videó

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója egy humoros videót tett közzé a TikTokon. A Breaking Bad című kultikus sorozat egyik jelenetét alternatív felirattal látták el: a filmbeli rosszfiúk állják körül az asztalt, amely roskadozik a temérdek bankjegytől, és a felirat arra tesz kísérletet, hogy rekonstruáljon egy feltételezett párbeszédet, hogyan történhetett a külföldről érkezett pénz szétosztása a dollárbaloldalnál.

Bár a videó nyilvánvalóan fiktív, a guruló dollárok ügye közel sem az. Mint ismert, a dollárbaloldal bukott miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma (MMM) és a baloldal kampányában részt vevő egyes szervezetek összességében négymilliárd forintot kaptak külföldről a tavaly áprilisi választások előtt. Sőt, Márki-Zay Péter arról beszélt, hogy a pénz egy része már a választás után érkezett hozzájuk.

A Nemzeti Információs Központ jelentése szerint 2022. március 22. és 2022. július 14. között nyolc tranzakció során 1,8 milliárd forint érkezett csak az MMM-hez. Az MMM mellett a dollárbaloldal, a hozzájuk köthető, civilnek mondott mozgalmak és a dollármédia több milliárd forintot kapott.

Borítókép: Részlet a videóból (Forrás: TikTok)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.