Reagált David Pressman, valótlanságot emleget

Mint azt lapunk megírta, az amerikai nagykövet még ügyvédként egy orosz oligarchának segíthetett kibújni a szankciók alól

2023. 10. 19. 21:20
Pressman
20230715 Budapest 28. Budapest Pride fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet képen: David Pressman budapesti amerikai nagykövet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valótlanságnak nevezte a magyar kormány szóvivőjének hivatalos nyilatkozatát az amerikai nagykövetről az amerikai nagykövetség – derül ki a képviseleti szerv Facebook-bejegyzéséből

Szerintük amíg a magyar kormány és annak médiaapparátusa valótlanságok gyártásával töltötte a magyar miniszterelnök és Putyin találkozóját követő napot, „addig mi szövetségeseinkkel megbeszélést folytattunk Magyarország és Oroszország kapcsolatáról”.

Emlékezetes, hogy reggel lapunk írta meg elsőként: David Pressman egy orosz oligarchának segíthetett kibújni a szankciók alól. 

Délelőtt a Szabad Európa már beszámolt róla, hogy csütörtök reggel találkoztak a NATO-tagországok nagykövetei és Svédország Budapestre akkreditált nagykövete. A találkozó okaként azt jelölték meg, hogy a NATO-tagokat egyre nagyobb aggodalommal tölti el Magyarország mélyülő kapcsolata Oroszországgal. 

Aggasztó, hogy Magyarország úgy döntött, ilyen módon lép kapcsolatba Putyinnal. Ahogy az a nyelvezet is aggasztó, amivel a miniszterelnök Putyin ukrajnai háborúját jellemezte. Mindkettő megérdemelte, hogy megvitassuk

– mondta David Pressman nagykövet a Szabad Európának.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, múlt pénteken Szijjártó Péter külügyminiszter Moszkvában tárgyalt, kedden pedig Orbán Viktor személyesen találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Pekingben. A Szabad Európa információi szerint ezek voltak a közvetlen kiváltó okai annak a csütörtök reggeli megbeszélésnek, amelyen a NATO-országok nagykövetei és Svédország Budapestre akkreditált nagykövete vett részt.

Borítókép: David Pressman (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.