Szolidaritási istentiszteletet rendeznek a Dohány utcai zsinagógában

Megemlékeznek a terror áldozatairól, és kifejezik szolidaritásunkat Izrael mellett.

Forrás: Mazsihisz2023. 10. 11. 13:08
null
Budapest, 2019. november 27. A Dohány utcai zsinagóga Ludwig Förster által mór stílusban tervezett, 1854-1859 között megvalósult épülete esti kivilágításban. A Dohány utcai mûemlék zsinagóga a magyar neológ zsidóság legnagyobb zsinagógája. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenkit vár október 11-én szerdán délután 6 órakor a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) a Dohány utcai zsinagógába, akik megemlékeznének a terror áldozatairól, és kifejezik szolidaritásukat Izrael mellett – adta hírül az oldalán a Mazsihisz.

A szolidaritási istentiszteleten a rabbinikus teendőket Frölich Róbert országos főrabbi látja el. Beszédet mond Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke és Mester Tamás, a BZSH elnöke, a Mazsihisz alelnöke. Közreműködik Ferenczi Eszter orgonaművész, Fekete László főkántor, Király Miklós operaénekes és Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színművész.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, kedd este is volt egy megemlékezés a Duna-parti holokauszt-emlékműnél, a Duna-parti cipőknél. Az Izrael melletti szolidaritási tüntetés felszólalói hangsúlyozták: a holokauszt óta nem érte Izraelt és a zsidó népet ilyen gonosz támadás.

 

Borítókép: A Dohány utcai zsinagóga (Fotó: MTVA/Róka László)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.