Továbbra is Magyarországon a legolcsóbb a háztartási energia Európában

Az átlagfogyasztás mértékéig minden magyar háztartás havonta 181 ezer forintot spórolt meg – emlékeztetett Németh Szilárd.

Forrás: MTI2023. 10. 04. 11:00
NÉMETH Szilárd
Budapest, 2023. augusztus 1. Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelõs kormánybiztos sajtótájékoztatót tart Budapesten 2023. augusztus 1-jén. Németh Szilárd bejelentette, a kormány úgy döntött, hogy az augusztustól kezdõdõ rezsiévben is marad a rezsicsökkentett gáz- és áramár a magyar családok számára. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rezsicsökkentésnek köszönhetően továbbra is a magyarok kapják Európa legolcsóbb háztartási energiáját – írta új bejegyzésében Németh Szilárd.

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szeptember 30-án zárt adatsorát tette közzé, amely európai fővárosok lakossági villamosenergia- és földgázátlagárait jeleníti meg euróban.

Az átlagfogyasztás mértékéig minden magyar háztartás havonta 181 ezer forintot spórolt meg

 – írta közösségi oldalán a politikus.

A MEKH adatai szerint a földgáz lakossági átlagára Stockholmban volt a legmagasabb, 28,31 eurócent kilowattóránként, míg Budapesten 2,69 eurócent. A lakossági villamosenergia Dublinban a legdrágább, kilowattóránként 47,12 eurócentbe kerül. Budapesten 9,77 eurócent, Belgrádban pedig 9,76 eurócent.

Borítókép: Németh Szilárd (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.