Újabb botrány a baloldali pécsi önkormányzat körül

Péterffy Attila, a város polgármestere hallgat a történtekről.

Forrás: BAMA2023. 10. 25. 8:15
 Péterffy Attila Pécs polgármestere (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)
Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre különösebb az a háttértörténet, ami a pécsi vurstlival párban felállított óriáskerék körül alakul. A meglehetősen „kedvezményes” áron átadott, központi helyen lévő földterület bérleti szerződése ugyanis újabb meglepetést tartogat – írta meg a Baranya Vármegyei Hírportál. Mint jelezték, alig napi 5,5 forintos négyzetméteráron adta egy üzleti vállalkozásnak a 6-os út mellett lévő, központi elhelyezkedésű területet a pécsi polgármester, Péterffy Attila, amiről saját maga hozott egyszemélyes döntést október elején.

A szerződés részleteit ugyanakkor már korábban leegyeztethették, hiszen nem sokkal később már meg is jelent Pécsett a turisztikai szezonban Siófokon működő látványosság. Ott hat évvel ezelőtt is másfél milliós havidíjat kértek a szezonban, Pécsett nettó 90 ezer forintot, ami még akkor is jelentős különbség, hogy szezonon kívül van, ugyanakkor a monstrum tárolási díjának is igencsak méltányos.

A portál szerint a történet azért is különös, mert újabb fordulatot jelentett az, hogy kiderült: 

a baloldali városvezetés 3000 ingyenjegyet is kap a látványosságot üzemeltető cégtől, amely tényt azonban a nyilvános városi oldalra feltett polgármesteri határozat szövege nem részletezi.

Ez pedig azért is érdekes, mert valójában ezeknek a jegyeknek az átadása is értéknek, ellentételezésnek minősül, így a bérleti díjba valójában beleszámít. Nem kizárt azonban, hogy azért hallgatott erről Péterffy Attila polgármester – csupán a közemberek számára korlátozottan elérhető bérleti szerződésben utaltak erre –, mert ezzel az ajándékkal saját hatáskörben ügyeskedve a kampányban a DK–MSZP-s uralom megtartására használhatták volna fel. Az ingyenjegyeket ugyanis célzottan, a baloldal elmúlt négyéves regnálása alatt begyűjtött lista alapján adhatják majd át, ezzel akár megkerülve a szociális szervezetek által ismert rászorulókat is, akik nem feltétlenül – csak és kizárólag – baloldaliak, hanem akár a nemzeti oldallal szimpatizálók.

Az ingyenjegyes szerződés kapcsán az is pikáns részlet, hogy azt a szocialistákkal remek kapcsolatot ápoló Ruzsa Csaba alpolgármester írta alá, de Péterffy nevében. Mindenesetre a megállapodás a közgyűlésen téma volt, a Tiszta Kezek Frakció vezetője, Bognár Szilvia azt mondta róla, hogy az akár a számviteli törvényt, akár az áfatörvényt is sértheti. A Bama az ügyben megkereste a közgyűlés jogi szempontú vizsgálatát felügyelő Baranya Vármegyei Kormányhivatalt, hogy álláspontjukat kérjék.

Máté János, a Pécs Sport Nzrt. vezérigazgatója birtokában lévő helyi MSZP-s lap a napokban támadást indított azok ellen, akik a múlt heti közgyűlésen tiltakozni mertek Péterffy Attila ellen.

Máté Jánosék emberei ugyanis jobboldali kapcsolatai miatt még telefonon is zaklatták azt az idős urat, aki felolvasott a közgyűlésen egy petíciót. Ebben többek között az szerepelt, hogy elegük van abból, hogy ezrek várnak önkormányzati lakásra, de nem jutnak hozzá, mert a legjobbakat a csókosoknak osztják szét, a maradékhoz pedig csak kenőpénzért lehet hozzájutni. Elegük van, hogy a városházán már féltucat ügyben zajlik nyomozás. Tisztességes, átlátható városvezetést akarnak, hogy Pécs ismét elfoglalhassa méltó helyét a hazai nagyvárosok sorában.

Ahogy azt lapunk is megírta, a múlt keddi közgyűlésen közel kéttucatnyian tiltakoztak a városi botrányok miatt. Arra akarták felhívni a figyelmet, hogy a baloldali városvezetés alatt a rendőrség, a hatóságok több bűncselekmény gyanújával indítottak eljárást. A demonstrálók „maffia”, „hivatali visszaélés”, „korrupció”, „hat bűnügy”, „lakásmutyi” és „korrupció” feliratokat emeltek a magasba.

Borítókép: Péterffy Attila, Pécs polgármestere (Fotó: Dunántúli Napló/Löffler Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.