Újabb fordulat a koronavírus magyarországi terjedésében

Budapest boldog, Pécs kevésbé.

Forrás: MTI2023. 10. 11. 13:55
null
Róma, 2020. március 5. Néptelen folyosó és üres osztályterem egy római középiskolában 2020. március 5-én. A tüdõgyulladást okozó új koronavírus járványának terjedése elleni védekezésképpen március 5-tõl minden oktatási intézmény mûködését felfüggesztették Olaszországban, ahol a vírus 107 ember halálát okozta. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo Fotó: Alessandro Di Meo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csökkent a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a honlapján szerdán.

Azt írták, hogy a múlt heti stagnálás után a 40. héten csökkenni kezdett a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Ez alapján a települések többségét stagnáló tendencia jellemzi, 

emelkedés sehol sem látható.

 A vizsgált helyszínek közül csökkenő tendencia figyelhető meg a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, a Budapest környéki agglomerációs településeken, valamint Győrben, Kaposváron és Szekszárdon.

Közölték azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja húsz helyszínen az emelkedett, Kecskeméten a mérsékelt, míg Pécsett a magas kategóriába sorolható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Meo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.