Ketten fogták le, majd homokot tömtek egy társuk szájába, aki kórházba került

Elítélte azt a két fiatalkorút a Miskolci Törvényszék, akik kiskorú osztálytársuk szájába füvet, homokot és kavicsot tömtek – közölte a törvényszék sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Forrás: MTI2023. 10. 11. 13:43
Pedofil 

Stop,Violence,And,Abused,Children.,Traumatized,Children,Concept.
Pedofil Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első- és másodrendű vádlottak tavaly márciusban egy borsodi kistelepülés iskolájának udvarán két oldalról lefogták a kiskorú sértettet. A földre fektették, majd a szájába a gyermekkorú társuk füvet, kavicsot és homokot tömött, amelyet a sértett le is nyelt. Ezután elengedték a sértettet, majd távoztak a helyszínről.

A gyermek a vele történtekről senkinek nem számolt be, azonban a következő napokban egyre rosszabbul érezte magát, így a szülei orvoshoz vitték. 

Végül kórházba került, ahol megműtötték.

 A lenyelt idegen anyag a szervezetében bélelzáródást okozott, így a gyermek közvetlenül életveszélyes állapotba került. A vádlottak az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Őket a törvényszék társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találta bűnösnek.

Mindkettejüket egy év hat hónap próbára bocsátotta, valamint a próbaidő alatti pártfogó felügyeletüket rendelte el. 

Emellett a törvényszék külön magatartási szabályként fogalmazta meg az elkövetőknek, hogy vegyenek részt a pártfogó felügyelői szolgálat szervezte csoportos, illetve a pártfogó felügyelő által felkínált egyéb foglalkozásokon.

A közlemény szerint a bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlottak beismerő vallomását, megbánó magatartását és azt, hogy őket a következményben gondatlanság terheli. Továbbá a bíróság azt is enyhítő körülményként értékelte, hogy amennyiben a cselekményt követően a sértett azonnali szakszerű orvosi segítséget kap, úgy a közvetlenül életveszélyes állapot műtéti beavatkozással valószínűleg elkerülhető lett volna.

A törvényszék ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a társtettesi elkövetést és a sértettnek okozott pszichés megterhelést, valamint azt, hogy a cselekmény következtében a sértett hosszabb időtartamú gyógykezelésre szorult.

Az ítélet jogerős.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.