Két magyar a Hamász fogságában, Cristiano Ronaldo bombagóljai, Putyin repülője belülről – ezek a hét videói

Videós összeállításunkban visszatekintünk az elmúlt hét eseményeire.

2023. 10. 28. 6:31
PUTYIN, Vlagyimir
Peking, 2023. október 18. Vlagyimir Putyin orosz elnök újságíróknak nyilatkozik az Övezet és út elnevezésû nemzetközi együttmûködési fórum harmadik csúcstalálkozóján Pekingben 2023. október 18-án. MTI/AP/Kreml pool/Szergej Gunejev Fotó: Szergej Gunejev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden Cristiano Ronaldo élete egyik legjobb meccsét játszotta az ázsiai Bajnokok Ligájában, az Al-Nasszr az ő két góljával (a második egészen pazar volt) és egy gólpasszával nyert a katari al-Duhail ellen. Ronaldo a szaúdi ligában is remekel, utcahosszal vezeti a góllövőlistát, kilenc meccsen tizenegy gólnál tart.

A múlt hét végén az Egyesült Államokban rendezték meg a műkorcsolyázók 2023/24-es Grand Prix-sorozatának első versenyét, a Skate America elnevezésű viadalt. A Texas állambeli Allenben a nők versenyét a vb-ezüstérmes belga Loena Hendrickx nyerte meg, aki a rövid programban viselt merész kűrruhájával is felhívta magára a figyelmet.

Egy kétségbeesett család látszik azon a videón, amely az X közösségi oldalon jelent meg, és amelyen a Hamász palesztin terroristacsoport tagjai fogva tartják őket. Feltehetően az a két magyar állampolgár látható a felvételen, akik most is a Hamász fogságában raboskodnak.

Így néz ki Putyin repülőgépe belülről: nem sokan mondhatják el magukról, hogy jártak az orosz elnök repülőgépében. Nemrégiben egy újságírónak lehetősége adódott erre, ugyanis megmutatták neki az államfő repülőgépének belsejét.

Dedikált Trump sapkát kapott Orbán Viktor. Az ajándékba kapott sapka átvételéről egy videót is megosztott a miniszterelnök, amelyből kiderült, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer hozta el neki.

Szombaton százezres tömeg tüntetett Londonban Palesztina mellett. Az első beszámolók szerint atrocitásmentesen zajlott a demonstráció, az X közösségi oldalon mégis elkezdett terjedni egy videó, amely ennek ellenkezőjéről tanúskodik. A felvételen egy LMBTQ-aktivista látható, aki a palesztin zászlók tengerében magányosan lóbálja a szivárványos lobogót.

Az X- (korábban Twitter-) profilok és az interneten fellelhető források szerint a szokásosnál korábban, már október 27-én havazott Moszkvában, a leesett hó pedig meg is maradt az utcákon.

Óriási a felhajtás a fiatal előadó, Azahriah körül, aki hamarosan háromszor ad majd telt házas koncertet a Puskás Arénában. A Bors szerint a zenész hamarosan művésznevet válthat, és búcsút int az Azahriah névnek.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/AP/Kreml/Szergej Gunejev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.