Videón, ahogy lecsapnak a kokaindílerekre Budapesten

Több tíz milliós volt a forgalmuk, most lebuktak.

Forrás: police.hu2023. 10. 19. 15:30
rendőrök, drog, bilincs, kábítószer Fotó: Sagyibó Melinda Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok tíz milliós forgalmat bonyolító kokainkereskedő testvérpárt fogtak el a fővárosban – adta hírül honlapján a rendőrség. A kokaint beszerző és „depóztató” testvér házában lefoglaltak 6,3 gramm rögös, kábítószergyanús anyagot, 1,4 millió forintot, közel 24 millió forintnak megfelelő eurót és egy több millió forintos karórát. 

Forrás: Police.hu

A szer hígításával és adagolásával megbízott báty lakásán előkerült bruttó 300 gramm – előzetes szakvélemény szerint – kokain, valamint a szer „felütéséhez” használt folyékony, illetve kristályos anyag, továbbá keveréshez, méréshez, porciózáshoz szükséges eszközök.

Forrás: Police.hu

Egy harmadik, a testvérpárhoz köthető lakásban találtak egy gyémánt karkötőt, egy nagy értékű karórát, 4,1 millió forintot és közel 30 ezer eurót. A vagyonvisszaszerzés érdekében lefoglalt értékek összege meghaladja a 70 millió forintot.

Forrás: Police.hu

A gyanú szerint a hálózatot működtető 34 éves férfi rendszeresen intézte a kokain behozatalát, majd „pihentetését”, a 38 éves báty dolga volt az anyag „felütése” és adagolása. 

A testvérpár illegális üzlete mintegy 100 millió forintos bevételt termelt.

A testvérpár ellen kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság, és a bíróság már letartóztatásba helyezte őket.

Borítókép: Az elfogott testvérpár egyik tagja (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.