A fejlesztések révén a Balaton turisztikai vonzereje és az ott élők érzelmi kötődése is erősödik

A Veszprém–Balaton Európa kulturális fFővárosa program beruházásainak köszönhetően az itt élők érzelmi kötődése és a térség turisztikai vonzereje is egyre erősödik – mondta a területfejlesztési miniszter szombaton Balatonalmádiban.

Forrás: MTI2023. 11. 11. 21:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Navracsics Tibor a balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár megújult lépcsőjének átadása alkalmából tartott ünnepségen hangsúlyozta: 

Balatonalmádi, Balatonfüred és Veszprém élete szervesen összekapcsolódik, így a három város fejlesztéseinek is össze kell érnie. A három város együtt a befektetők, valamint a szolgáltatások kiváló terepe is lehet egységes térségként – vélekedett.

Hozzátette, hogy a beruházásoknak köszönhetően kreatív ipari központ alakul ki a térségben.

A miniszter méltatta a Balatonalmádi, a színes lépcsők városa programot, szerinte turisztikai vonzerőt jelentenek a színes lépcsők a városban, emellett az itt élők identitását is erősítik.

Czombó Gábor, a Balatonalmádi, a színes lépcsők városa program ötletgazdája beszámolt arról, hogy városszerte kilenc lépcső újult meg, a művelődési központ lépcsője mozaik burkolatot kapott. A színek által a város lépcsői turisztikai műalkotássá válnak – fogalmazott.

Navracsics Tibor emellett a badacsonytomaji Márton-napi vigasságon is részt vett, ahol tökfaragó versennyel, libazsíros kenyérrel és az elmaradhatatlan újborral várták az érdeklődőket.

A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület rendezvényének célja a helyi közösségépítés, valamint a badacsonyi hagyományok megismertetése az idelátogatókkal.

Borítókép forrása:Navracsics Tibor Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.