A momentumos jelölt magyarázza a bizonyítványt az '56-os csepeli emlékmű meggyalázása után

A Momentum csepeli polgármesterjelöltje átalakította a helyi '56-os emlékművet, hogy az a helyi hősöknek állítson emléket, ne „a Fidesz propagandájának”.

Forrás: MTI2023. 11. 13. 18:37
Forrás: FB/Dukán András Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, úgy „tisztelgett” a Momentum jelöltje az ’56-os hősök emléke előtt, hogy meggyalázta Wittner Mária emlékművét. Tette mindezt úgy Dukán András Ferenc, hogy a kerületi megemlékezésen még csak részt sem vett. Ezek után azt kifogásolta a Facebook-oldalán, hogy nincs a csepeli hősöknek emlékművük, holott a Szent Imre téren, a harcok színhelyén van.

Dukán András Ferenc, a Momentum csepeli polgármesterjelöltje egy helyi hősökre emlékező felirattal látta el a kerület legújabb ’56-os emlékművét, mert szerinte az csak a fideszes propagandát hirdeti.

Csepel legújabb közparkját Németh Szilárd parlamenti padtársáról, Wittner Máriáról keresztelte el Borbély Lénárd, majd október 23-án, a hivatalos csepeli megemlékezés keretében átadott egy 56-os emlékművet. Ez az emlékmű nem a csepeli 56-os hősöknek állít emléket, egyetlen célja a politikai árokásás és a szélsőjobboldali propaganda. Az emlékmű kizárólag Wittner Máriának állít emléket, és a rávésett parlamenti beszéd az 56-ra történő emlékezés helyett az akkor kormányzó Fidesz politikai ellenfeleinek szól

fogalmaz Dukán András Ferenc, és kiemeli, hogy Csepel volt az a helyszín, ahol a forradalmárok egészen november 11-ig tartották magukat 1956-ban.

A politikus szavai szerint nem akarja elvitatni Wittner Mária 1956-ért hozott áldozatát, de szerinte Németh Szilárdhoz és Borbély Lénárdhoz fűződő barátságán kívül nincs csepeli kötődése.

Az emlékművet ezért a mai napon egy csepeli hősökre emlékező felirattal láttam el. Ha Borbély és az általa vezetett egyesület valóban polgári értékrendet szeretne képviselni és tiszteletet akar mutatni Csepel kiemelkedő hőseinek, akkor Wittner Fidesz-képviselő beszéde helyett a csepeli hősöknek kell emléket állítson

 – jelentette ki a momentumos politikus.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.