Brutális adóemeléseket eszközölt Dobrev Klára árnyékkormányának tanácsadója

A Kazincbarcikai Városvédők felszólították a baloldali polgármestert, hogy tegye átláthatóvá a város gazdálkodását.

Forrás: Kazincbarcikai Városvédők2023. 11. 11. 8:15
null
20230929 budapest Dobrev Klára (DK) árnyék-miniszterelnök és az Árnyékkormány programbemutató rendezvénysorozatot indít - nyitóesemény havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közeledik november vége, amikor Dobrev Klára árnyékkormányának önkormányzati főtanácsadója vezetésével Kazincbarcika baloldali többségű önkormányzata, az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, jelentősen emelheti, az országos viszonylatban is kimagasló, kazinczbarcikai polgárokat sújtó helyi adókat írták a Kazincbarcikai Városvédők lapunknak eljuttatott közleményükben.

Kiemelték,

2022-ben átlagban 33 százalékkal emelték a lakosságot érintő adókat.

Kazincbarcika adóerő-képességét tekintve, a hasonló magas helyi adóbevételű települések listáján előkelő helyet foglal el, 2022-ben nyolcmilliárd forint folyt be a rohamosan elnéptelenedő város kasszájába, amely lakosonként 209 208 forint bevételt jelentett.

Kevés dolog van, amit még nem szüntettek meg

A helyi egyesület szerint a vállalkozásoktól beszedett sok milliárd forintnyi iparűzési, a több száz millió forint építményadó bőven fedezné a város működését, észszerű fejlesztését. A kiemelkedően magas helyi adóbevétel mellett, a baloldali hatalmi arrogancia megnyilvánulása a kazincbarcikai lakosokat országos szinten az egyik legmagasabb helyi adókkal sarcolni írták.

Hozzátették: az elmúlt években megszüntették a városi strandot, a mozit, a jégpályát, felszámolták a szociális lakáshálózatot, titokban, áron alul eladták a Balatonszepezdi Gyermek és Ifjúsági Tábort. Az állami támogatás megszűnése után nem foglalkoztatták tovább a munkaerőpiacról kiszorult alacsony képzettségű munkaerőt.

A baloldali városvezetés 2022. szeptemberben végén több száz millió forinttal támogatta a baráti, magántulajdonban lévő fociklubot, október elsején pénzhiányra hivatkozva bezárta a városi uszodát, megakadályozva az iskoláskorú gyerekek úszóoktatását. 

Novemberben bezárták a művelődési házat, a könyvtárat és a polgármesteri hivatalt. November végén több mint 30 millió forintot fizettettek ki a városvezetés által használt luxusautók bérleti díjára, majd jelentős adóemelésekkel megsarcolták a városi lakosságot.

A baloldali városvezetés milliárdokat költ az úgynevezett „Kolorcity” brand kiépítésére, amely

az elmúlt években semmilyen mérhető hasznot nem hozott Kazincbarcikának, ellenben alkalmas volt arra, hogy a visszásságokat elfedje.

Kazincbarcika gazdálkodása átláthatatlan. Az önkormányzat nem tesz eleget maradéktalanul a törvényben előírt közadatok nyilvánossá tételi kötelezettségének, amely cselekmény súlyosan sérti a lakosság alaptörvényben rögzített véleménynyilvánítási és ellenőrzési jogait panaszolták a városvédők.

A szervezet felszólította Szitka Péter polgármestert és a baloldali többségű önkormányzatot, fejezzék be a lakosság sarcolását, november ne emeljék tovább Magyarország egyik legmagasabb helyi adóit, ne az ismerős cégeket juttassák bevételhez, hanem olyan beruházásokat eszközöljenek, amelyek biztosítják a város jövőjét, növelik lakosságmegtartó erejét, valamint haladéktalanul tegyenek lépéseket a város gazdálkodásának, közügyeinek átláthatóvá tételére a kazincbarcikai polgárok számára.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.