Dömötör Csaba reagált az Európai Bizottság konzultációval kapcsolatos álláspontjára + videó

Videójában számos példát említ, amely alátámasztja, hogy a konzultációs kérdések megalapozottak.

2023. 11. 21. 19:12
DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2023. november 18. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság szerint alaptalanok a konzultáció kérdései, ezért nem is akarnak reagálni azokra – kezdte Dömötör Csaba a Facebookra feltöltött videóját

Nyugodtan reagálhatnak, mert ezek a kérdések és témák mind konkrét javaslatokon, döntéseken és álláspontokon alapulnak.

– mondta válaszul a videóban.

Az állítását konkrét példákkal is alátámasztotta: 

– Az egyik kérdés arról szól, hogy Brüsszel még több fegyvert küldene Ukrajnába

– mondta, majd közölte: – Ezt az támasztja alá, hogy az EU külügyi főképviselője, Josep Borrell arról beszélt, hogy egymillió darab lőszert kell Ukrajnába szállítani és ezzel párhuzamosan több tízmilliárd eurónyi pluszforrást kérnek Ukrajna további támogatására.

Néhány hete – hiába tiltakoztak ellene – elfogadtak egy új migrációs csomagot

– közölte és kifejtette: – A csomagnak nemcsak a kötelező elosztás a lényege, hanem az is, hogy felülírnák a magyar menekültügyi szabályokat. 

Szintén a napokban brüsszeli biztosok egész nyíltan beszéltek arról, hogy a lehető legtöbb bevándorlót kell Európába hozni, mert az fogja megoldani a munkaerőpiaci gondokat – egészítette ki a témát Dömötör Csaba.

– Brüsszel el akarja törölni a rezsitámogatást

– hozta fel gazdasági példának. 

Brüsszel úgynevezett országspecifikus ajánlatába az szerepel, hogy az energiatámogatási intézkedéseket fokozatosan le kell építeni és az így képződő megtakarítást a költségvetési hiány csökkentésére kell fordítani.

A kormány ezzel nem ért egyet. Ezt a kettőt egyszerre szeretnék érvényesíteni, az alacsony árakat, illetve az alacsony költségvetési hiányt.

– mondta el a kormány álláspontját. Majd így folytatta:

– A kormány minden egyes kérdés esetében meg tudja indokolni azok létjogosultságát.

– mondta, majd tisztelettel azt javasolta az Európai Bizottságnak, hogy ne próbálják letagadni saját javaslataikat és döntéseiket.

Dömötör Csaba a videó végén kijelenti: 

Állunk a tényszerű vita elébe.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.