Elesett az M0-s, halálos baleset történt Nyárlőrincnél

Egy ember meghalt, amikor személyautó és kamion ütközött frontálisan a 44-esen.

Forrás: MTI, Útinform2023. 11. 30. 11:03
autó baleset, kisodródás, karambol Fotó: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajnalban egy Nyárlőrinc felé tartó személygépkocsi a 44-es főúton a település határában egyelőre ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, és ott frontálisan ütközött egy szemből érkező, román rendszámú nyerges vontatóval – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a személyautóba szorult embert a műszaki mentést végző kecskeméti hivatásos és nyárlőrinci önkéntes tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki.

Az autót vezető 54 éves tiszasasi férfi azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A helyszínelés és a műszaki mentés végeztével lesz újra járható a 44-es főút.

 

Torlódás az M0-son és a határon

Az Útinform információi szerint az M0-s autóúton a 61-es kilométernél az M3-as irányában Kistarcsa térségében két személygépjármű ütközött össze. A forgalom a leállósávon halad.

Az M0-s autóút déli szektorában, az M5-ös autópálya irányába, a 6-os főúti csomópontnál a rézsűt javítják. A 13-as kilométernél két sávra szűkül az útpálya. A torlódás két-három kilométeres.

A magyar–ukrán határszakaszon, a 4-es főúton a Záhony határállomás előtt, az erős tranzitforgalom miatt hász kilométert meghaladó a kilépő kamionsor.

Az M43-as autópályán a Csanádpalotai határátkelőnél a kilépő oldalon a kamionsor öt kilométer.

 

Havazás, ónos eső

Csütörtökön délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, az ország nagyobb részén esőre lehet számítani. Azonban a reggeli órákban a Dél-Dunántúlon, majd délelőtt a Dunántúli-középhegység területén előfordulhat átmeneti ónos eső. (Utóbbi magasabban fekvő részein jelentős mennyiség eshet.)

Az ország északkeleti harmadán ugyanakkor havazás lesz a kezdeti csapadékforma, mely délután, este délnyugat felől egyre nagyobb területen fagyott esőbe, ónos esőbe, végül esőbe válthat. Legtovább az északi, északkeleti határ közelében tarthat ki a havazás. Az Északi-középhegység, Észak-Szabolcs, valamint a Dunakanyar térségében általában 5-15 centis friss hó hullhat, de lokálisan ezt meghaladó mennyiség is összegyűlhet.

A főváros térségében is kialakulhat kora délutánig több centiméteres hótakaró. A délutáni óráktól a főváros (főleg budai hegyekben), majd a Dunakanyar és az Északi-középhegység térségében is egyre nagyobb területen tartós ónos eső váltja fel a havazást, így vastag jégpáncél alakulhat ki. Estig a legtöbb ónos csapadékra a Dunakanyar, valamint Nógrád és a Mátra térségében lehet számítani. Éjszaka egyre északkeletebbre (Borsod irányába) tolódik az ónos csapadékkal érintett terület, ahogy enyhül az idő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.