Ezen a napon jöhet a havazás Magyarországon

Nem kaptunk jó híreket.

Forrás: Metropol2023. 11. 05. 22:59
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már évek óta nem tapasztaltunk igazi, hófödte karácsonyt, és ez világszerte egyre jellemzőbb lesz. Az egyik legnépszerűbb meteorológiai szolgáltatás, az AccuWeather legfrissebb adatai alapján 

a hóesésre legkorábban csak december 20-án van kilátás, amikor egy gyenge hidegfront érkezése valószínűsíthető

írja a Metropol.

Ami még ennél is lehangolóbb, az az, hogy a nemzetközi időjárás-előrejelzők sem december 20. előtt, sem pedig az után nem jósolnak havazást.

Várható decemberi időjárás (Fotó: AccuWeather)

A lap szerint a klímaváltozás egyre inkább érezteti hatását az egész világon, és Magyarország sem marad ki ebből a folyamatból. A hőmérséklet decemberben átlagosan a fagypont körül ingadozik, de a meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy az elkövetkező években a globális felmelegedés hatásai továbbra is éreztetni fogják a hatásukat, és 

a fehér karácsonyok még ritkábbak lehetnek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.