Felrobbantott katonák, sárga csillagos az ENSZ-nagykövet, óriási pusztítást hagyó vihar – ezek a hét videói

A Magyar Nemzet heti videós összeállításában megtekinthetik a nemrég napvilágra került felkavaró felvételeket az orosz–ukrán és a palesztin–izraeli háborúk fejleményeiről, emellett mutatjuk, ahogyan Szoboszlai Dominik a sztárfutballisták mindennapjairól, saját életéről és kihívásairól mesél.

2023. 11. 04. 5:32
Háború Ukrajnában
Ukrainian emergency employees and volunteers carry an injured pregnant woman from a maternity hospital that was damaged by shelling in Mariupol, Ukraine, March 9, 2022. The woman and her baby died after Russia bombed the maternity hospital where she was meant to give birth. (AP Photo/Evgeniy Maloletka, File) Fotó: AP Photo/Evgeniy Maloletka, File Forrás: AP Photo/Evgeniy Maloletka, File
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a világ most az izraeli–palesztin véres háborúra koncentrál, az ukrajnai fronton nem állt meg az élet, a kegyetlen háború minden nappal egyre több értelmetlen áldozatot követel. A katonák gyakran tehetetlenül, csapdába csalva halnak szörnyű halált, épp úgy, ahogyan az alábbi videón szereplő katonák, akiket egy lövészárokban talált meg egy drón.

„Ez mind a Hamász hibája!” – elegük van a palesztinoknak a terroristákból: rengeteg a háborúban a civil áldozat, mert a dzsihadisták nem engedik az evakuálásra kijelölt övezet elhagyását.

Fel akarta magát robbantani Párizsban egy muszlim nő: egy, a muszlim nők fejét és testét takaró ruhát viselő nőre nyitott tüzet a francia rendőrség a párizsi Francois Mitterrand könyvtár vonatállomáson. Egy közlekedési vonat több utasa értesítette a rendőrséget arról, hogy a vonaton egy nő fenyegetőzik, és dicsőíti a terrorizmust.

Federer győzelmi rekordot ünnepelt, Djokovics meglepődött: a svájci teniszlegenda, családja társaságában, zöld-sárga sállal a nyakában, Springboks-mezben ünnepelte a dél-afrikaiak történelmi, negyedik vb-címét a Stade de France-ban. Federer nem az egyetlen nagyság volt sportágából, aki a lelátón figyelte a finálét: a párizsi szereplésére készülő Novak Djokovics a koszovói származású angol énekesnő, Rita Ora társaságában nézte a vb-döntőt a francia fővárosban. Federer öröme 0:51-nél látható.

Djokovics és Rita Ora lebukásaaz alábbi videón látható.

Szoboszlai magányos Liverpoolban, és kimatekozta a sikere receptjét: szerinte senki mással nem működött volna az a szigor, amit az apja vele szemben megkövetelt, volt, amikor gyűlölte is a helyzetet, de ma már mindent ért. A Liverpool sztárjaként a magány gyakori vendég nála, és Szoboszlai napi négy órára matekozta ki a saját sikere titkát.

Elképesztő pusztítást hagyott maga után a vihar: több település víz alá került Közép-Olaszországban az erőteljes esőzések miatt, melyek a Nyugat-Európában tomboló Ciaran nevű viharhoz köthetők. A legfrissebb sajtóinformációk szerint öt személy veszítette életét a szélsőséges időjárás következtében.

Magyarország kész a Kelet és Nyugat közötti híd európai pillérévé válni” – A Türk Államok Szervezete (TÁSZ) hidat képez Kelet és Nyugat között, és Magyarország készen áll ennek az európai pillérévé válni, ugyanis a világ ismételt blokkosodása helyett együttműködésre van szükség – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Asztanában.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AP Photo/Evgeniy Maloletka, File)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.