Fontos határidő közeleg

Még pár nap maradt a középiskolai jelentkezésre.

2023. 11. 27. 9:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökig lehet jelentkezni a középfokú felvételi januári központi írásbeli vizsgáira – közölte az Oktatási Hivatal. Tájékoztatásuk szerint 

a jelentkezést abba a középiskolába kell benyújtani, amelyikben a tanuló a vizsgát meg kívánja írni.

Mint írták, a középfokú iskolák már korábban közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen tanulmányi területeket indítanak a 2024/2025-ös tanévben. Megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkező tanulókat, és jelezték, ha a jelentkezőknek központi írásbeli vizsgát kell tenniük.

Jelezték,

 idén 535 középiskola, az érintett intézmények 48 százaléka írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók vegyenek részt a központi írásbeliken. 

Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy ezek valamelyikébe jelentkezik, a későbbi sikeres felvételi érdekében mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.